De Beste Singer-Songwriter: nieuwe jury, nieuwe plek, nieuw tijdstip

De Beste Singer-Songwriter Van Nederland is terug met een vierde seizoen en eigenlijk is bijna alles veranderd. Alleen Giel Beelen is nog hetzelfde!

De Beste Singer-Songwriter Van Nederland, de talentenjacht van Giel Beelen, keert vanavond al terug voor een vierde reeks. De show was eerder een zomerprogramma, maar is nu gepromoveerd naar het voorjaar. Wel op de late avond in plaats van primetime: pas om 22.00 uur zijn de singer-songwriters te zien. Naast het uitzendmoment is er nog veel meer veranderd dit seizoen.

Jury

De jury is op Giel Beelen na volledig vervangen. De deelnemers zullen worden beoordeeld door Giel, zangeres Jacqueline Govaert en Direct-bandleden Spike en Vince. Jacqueline vertelt op de website van het programma: "Ik vind De Beste Singer-Songwriter een mooi programma en zeker één van de oprechtste in zijn soort. Dat de artiesten daarna zelf hun eigen ding kunnen doen vind ik heel tof."

Gwen van Poorten

Een nieuw gezicht bij DBSSW is Gwen van Poorten, de online reporter. Gwen is bekend van Spuiten en Slikken en neemt het stokje over van Lex Uiting, die voortaan in de tv-uitzendingen te zien is.

Ziggo Dome

De auditie-afleveringen zijn dit jaar niet opgenomen in de Wisseloord Studio's, maar in de Ziggo Dome. "Hoe groot de zaal ook is, het blijft allemaal heel intiem met zelfgeschreven nummers," laat BNN-VARA weten. In eerdere seizoenen luisterden de deelnemers steeds in groepjes van acht of tien naar elkaars audities, maar nu zijn alle 32 kandidaten tegelijk in de Ziggo Dome. Zo horen ze meteen alle concurrenten.

De Beste Singer-Songwriter Van Nederland is maandagavond om 22.00 uur te zien op NPO 3.

Lees ook:
Giel Beelen barst in tranen uit tijdens een live-uitzending.

Reageren