Eigen show met de Posjes

De enige echte Ilona over Vamos met de Familie Pos

2 Mei 2018 11:13 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
Na het opbouwen van hun wijnimperium in Helemaal het einde! is de familie Pos toe aan vakantie. Samen met hun twee kinderen Bjorn en Tygo gaan Ilona en Stephan op reis door Zuid-Amerika. Hun avonturen zijn te volgen in het programma Vamos met de familie Pos. Ilona vertelt er meer over.

Waren jullie de camera’s na een jaar niet zat?
“Haha, nee hoor. Die hebben we nooit als een belasting ervaren. We hadden al een tijdje het plan om met het gezin op vakantie te gaan. We hebben onze vakantie gemeld bij RTL en de producent, en die vonden het leuk genoeg om er een programma van te maken. Wij hadden daar wel oren naar, want zo’n reis levert hartstikke leuke beelden op. Het is de kers op de taart na een jaar lang hard werken.”

Waar zijn jullie zoal geweest?
“We hebben vier weken door Argentinië, Brazilië, Colombia en Peru gereisd. Wel hadden Stephan en ik van tevoren een ander beeld van de vakantie. Stephan wilde met de jongens stoere activiteiten doen en de natuur ontdekken, terwijl ik na zo’n pittig jaar het wel zag zitten om bij een zwembad te relaxen en daarnaast wat dagexcursies te doen. Onze zoons hadden natuurlijk een voorkeur voor het avontuur. Die hebben daar nu ook de leeftijd voor; ze zijn 8 en 7 jaar. Vooral de oudste, Bjorn, is heel geïnteresseerd in dieren en de natuur. Ze snappen het nu ook als een gids iets uitlegt. Uiteindelijk is het een combinatie geworden.

En, nog enge beesten tegengekomen?
“Ja! Een boa constrictor en kaaimannen bijvoorbeeld. Toen we die kaaimannen voor het eerst zagen, vonden we dat natuurlijk reuze indrukwekkend. Naarmate we ze vaker zagen, werden ze steeds gewoner voor ons. Uiteindelijk liepen we zelfs tussen ze door. Verder hebben we in de jungle gekampeerd en de grote steden, zoals Buenos Aires en Rio de Janeiro, bezocht. Zelf vond ik Brazilië het hoogtepunt. Daar wil ik zeker nog eens naar terug. Ze hebben er prachtige natuurparken.”

Tussendoor zien we je relaxen aan het zwembad met een bubbelwijntje?
“We hebben vooral cocktails gedronken. Jammer genoeg zijn we weinig goede wijnen tegengekomen. Ja, we hebben onze wijn wel gemist.”

Inmiddels is het gewone leven voor jullie weer begonnen. Hoe bevalt het?
“Heel goed! We zijn net verhuisd van een appartement naar een huis met een tuin. We wonen nu in het Andesgebergte, vlakbij het centrum van Santiago. Echt perfect! De jongens hebben het ook naar hun zin. De zaken gaan ook heel goed. We hebben net onze rosé gelanceerd, en onze wijn is in steeds meer Nederlandse supermarkten te koop. We verkopen ook in Duitsland en België. Nu proberen we onze wijn aan de Chileense man te brengen. Heel fijn dat het harde werken zich nu uitbetaalt.”

Jullie zijn nog regelmatig in Nederland. Voelen jullie je inmiddels BN’ers?
“We worden wel vaak aangesproken. Mensen reageren heel enthousiast. Ze vinden het stoer dat we die stap hebben ondernomen, vertellen dat ze naar ons hebben gekeken en wat ze van onze wijn vinden. Ontzettend leuk.”

Vamos met de familie Pos,  woensdag -  RTL 4 • 21.30 uur

Meer over