Stem mee voor de Guidinc. Awards

De favoriete series van Miljuschka Witzenhausen

12 November 2020 14:13 | amusement | Door Irma Tomas

© 24Kitchen

Nu je kunt stemmen voor de Guidinc Streaming Video Awards zijn we ook benieuwd naar de favoriete series van bekende Nederlanders. Ditmaal tv-kok Miljuschka Witzenhausen.

De Guidinc. Streaming Video Awards zijn de allereerste verkiezingen over films en series op streamingdiensten. Het is een initiatief van onze vrienden van Guidinc, de leukste site over alles wat je kunt streamen. 

Killing Eve

“Het zal je verbazen, maar als ik wil ontspannen dan zijn kookprogramma’s het laatste waar ik voor kies. Ik houd juist van meeslepende, zware series als Killing Eve en Peaky blinders. Daar kan ik me volledig in verliezen, vooral als je kunt zien dat er moeite is gedaan een bepaalde tijd en sfeer na te bootsen.

The Queen's Gambit

Mijn absolute favoriet in dat genre is The queen’s gambit op Netflix. Dat gaat over een geniaal meisje dat opgroeit in een afgrijselijk weeshuis in de jaren 50. Daar ontdekt ze dankzij de conciërge dat ze briljant kan schaken. Uiteindelijk wint ze na alle ellende natuurlijk de grootste toernooien. Ik hoop dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Disney+

Verder ben ik enorm blij met Disney+. Vroeger heb ik zo’n beetje alles van Disney gespaard, ik was werkelijk een soort Wibi Soerjadi. Disney is een manier om de wereld even te ontvluchten en in een sprookje te stappen.

Black Panther

Dat zie ik nu ook bij mijn kinderen, thuis zijn ze weg van Black panther. Ik vind het een sterke film, ook omdat het voor het eerst is dat een Afro-Amerikaanse acteur de held speelt. Maar mijn echte guilty pleasure op Disney+ is Zenimation, een clipserie vol hoogtepunten uit Disneyfilms en series met vette muziek. Iedere aflevering duurt tien minuutjes en je komt er helemaal kalm en relaxt uit.”

Je kunt op Peaky blinders (en op heel veel andere series) stemmen voor de Guidinc. Streaming Video Awards. Doen hoor!

Stem hier!

Meer over