De finale van Sterren Springen, wie gaat er winnen?

26 april 2014 11:10 | amusement | Door Televizier

Wie volgt actrice Liza Sips op als de schoonspring­kampioen van Sterren Springen? In de finale nemen de beste kandidaten het tegen elkaar op.

Een mooie sprong is niet genoeg, lef om van ‘de hoge’ te springen telt ook mee.

Sporters

Dit jaar doen veel sporters mee aan het programma. In de buitenlandse versies van het programma maakten zij vaak een grote kans. Zo won in Australië een cricketspeler, in Frankrijk een olympisch zwemmer, in Spanje een gymnast en in Engeland schansspringer Eddie ‘the Eagle’ Edwards.

Patty

In deze finale schuift Patty Brard aan als gastjurylid om de finalisten te beoordelen. De presentatrice is geen onbekende in het zwembad: in het eerste seizoen van Sterren Springen mislukte haar sprong en viel ze plat op haar buik in het water. De ongelukkige Patty liep toen een lichte hersenschudding op.

Negatief

Sommige kandidaten van dit tweede seizoen van Sterren Springen kwamen de afgelopen weken negatief in het nieuws. Zo trok tatoeëerder Dikke Dennis een groot badpak aan om enkele neonazi-tatoeages te verhullen en hing Peter Jan Rens een rechtszaak boven het hoofd, omdat hij spullen uit een vakantiewoning zou hebben ontvreemd.

Dutch please

Kijkers reageerden via Twitter vooral massaal op bokser Regilio Tuur, die ineens alleen nog maar Engels sprak. Presentator Gerard Joling zei in de eerste uitzending tussen neus en lippen door dat Regilio ‘fantastisch Nederlands’ spreekt en dat hij dat hopelijk nog een keer zou laten horen.

Ziekenboeg

Na een aantal ongelukkige sprongen van verschillende deelnemers, zijn er nog zes gelukkigen over. Britt Dekker mist de finale vanwege een gebroken teen en Dave Roelvink kon niet meedoen met de halve finale en daarmee ook niet met de finale, vanwege een harde klap op het water. Lucia Rijker zal ondanks haar gebroken tand en blauwen plekken van de duikplank springen in de finale. Samen met Koen Verweij (foto), Joey Spaan, Andy van der Meijde, Anna-Alicia Sklias en Jeffrey Wammes behoort zij tot de finalisten van Sterren Springen 2014.

Sterren Springen wordt uitgezonden om 20:00 uur bij SBS 6.

Meer over