Emotioneel hoogtepunt

Finale van The Great British Bake Off is heet, heel heet!

26 augustus 2021 09:05 | amusement | Door Irma Tomas

© Omroep MAX

The Great British Bake Off beleeft een emotionele finale. Familie en vrienden zijn er dit keer niet bij, en dan gaat er ook nog van alles mis. Gelukkig is daar Noel Fielding.

De een heeft een brede glimlach, de ander is zenuwachtig en de derde denkt dat ze geen schijn van kans maakt. De drie finalisten van The Great British Bake Off stappen duidelijk met verschillende gemoedstoestand de tent in.

Daar maken ze om te beginnen gedecoreerde millefeuilles, de tompouce van Frankrijk. Met knapperig bladerdeeg en zijdezachte banketbakkersroom, anders keurt de jury ze af. De koelkast zou tijdens deze opdracht dus ieders beste vriend moeten zijn, maar is in dit geval de ogenschijnlijke boosdoener.

De cruciale room is niet opgesteven bij een van de kandidaten, een moment waarop presentator Noel Fielding opnieuw laat zien dat hij een van de hartverwarmendste presentatoren van het Britse vasteland is. Zijn opbeurende woorden, dit seizoen al vaker te horen, geven de bakker moed.

The Great British Bake Off

Een ander terugkerend element deze finale is de hitte. Weer moeten de kandidaten met chocolade werken in een bloedhete tent, dit keer alleen tijdens de technische opdracht: walnootzoenen met een marshmallow- en koffievulling. Vraag is of ze nu wel kunnen vertrouwen op de koelkast.

Of wordt het spektakelstuk hun echte pièce de résistance? Een desserttoren moet het worden, waarbij de finalisten drie verschillende bakdisciplines moeten laten zien.

Voor één kandidaat de uitgelezen kans om de schade van de afgelopen weken in te halen. Al het gebak dat hij verprutst heeft, gaat hij nu opnieuw maken.

Dat er deze reeks meer dingen misgingen dan normaal, is niet vreemd. De kandidaten hebben vrijwel aan een stuk door gebakken en vanwege quarantaineregels geen familie en vrienden gezien. En voor de finalisten geldt daarop helaas geen uitzondering. Gelukkig hoeven ze na het bakavontuur niet meer digitaal naar hun dierbaren te zwaaien.

The great British bake off - Donderdag 26 augustus 2021 - NPO 1, 20.35 uur

Meer over