De hoogtepunten van het nieuwe tv-seizoen op NPO 2 en 3

De komkommertijd is bijna voorbij, dat betekent een buslading aan nieuwe programma's. Dit is wat je de komende maanden kunt verwachten op NPO 2 & 3.

The Big Escape

Twaalf BN’ers – onder wie Tygo Gernandt en Nance – laten zich gegroepeerd opsluiten in een escape room. In ieder team zit iemand die ze niet kunnen vertrouwen. Komen ze er op tijd uit? Lauren Verster presenteert.
Woensdag 6 september 20.25  uur • NPO 3

Familie­rechercheurs

Stel, er wordt een kind vermoord. Dan is de familierechercheur de schakel tussen de familie en het onderzoek. Hij of zij bouwt een band op met de ouders, informeert hen over het onderzoek en begeleidt hen waar nodig. In de zesdelige documentairereeks Familierechercheurs van Jessica Villerius spreekt een aantal van deze rechercheurs over hun fragiele werk, uiteraard met toestemming van de betrokkenen. Hoe sta je een moeder bij die net heeft gehoord dat haar dochtertje levenloos in de bosjes is gevonden? De familierechercheurs ­hebben te maken met verdriet, woede en haat van de nabestaanden, maar ook met collega’s die hun werk moeten doen. Die twee dingen blijken soms moeilijk samen te gaan.
Vrijdag 15 september 21.20 uur • NPO 3 

Verborgen verleden

Job Cohen bijt het spits af in een nieuw seizoen van Verborgen verleden. Paul Haenen, Claudia de Breij, Jörgen Raymann, Eric Corton en Wende Snijders gaan ook op zoek naar hun familiegeschiedenis.
Zaterdag 16 september 20.25 uur • NPO 2

Hollands hoop

We moesten er drie jaar op wachten, maar de prijswinnende misdaadserie Hollands hoop is terug met een tweede seizoen. Omdat er zo veel koppen zijn gerold, is de cast uitgebreid met Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders.
Zaterdag 4 november 20.20 • NPO 2 

De slimste mens: De slimsten vs de rest

De slimste mens bestaat tien seizoenen: reden voor een feestje! KRO-NCRV heeft een leuke manier bedacht om het jubileum van de kennisquiz te vieren. In december gaan de allerslimste BN’ers van de afgelopen tien reeksen de strijd aan met kandidaten uit het publiek. Vanaf 28 augustus gaat KRO-NCRV op zoek naar mensen die het aandurven (en -kunnen) om in de studio, uiteraard onder begeleiding van quizmaster Philip Freriks en het altijd optimistische jurylid Maarten van Rossem, te bewijzen dat zij de slimsten van Nederland zijn. Mensen die mee willen doen, kunnen op Deslimstemens.nl een test doen óf de middagshow van Ruud de Wild op NPO Radio 2 goed in de gaten houden: ook via die weg worden deelnemers geselecteerd.
De slimste mens: de slimsten vs de rest
Vanaf december • NPO 2

Meer over:

Reageren