De jury van It Takes 2: “Het getuigt van lef als je nooit zingt en toch meedoet”

21 Maart 2018 14:23 | amusement | Door Televizier

In de zangcompetitie It takes 2 worden Angela Groothuizen en Gerard Ekdom dit jaar vergezeld door een nieuw gezicht: Ronnie Flex. Met z’n drieën hebben zij de bevoorrechte positie om de zingende bekende Nederlanders te beoordelen. Televizier sprak met de jury.

Wat kunnen we van dit seizoen van It takes 2 verwachten?
Angela: “Het is de derde keer dat ik mee mag doen en ik vind dit een heel vrolijk seizoen. Het zijn hele lieve vrolijke kandidaten die veel durven, terwijl lang niet iedereen kan zingen.”

Hebben de kandidaten jullie verrast?
Gerard: “Ja, er zitten verrassend goede kandidaten bij. Ik vind het sowieso getuigen van lef als je doorgaans nooit zingt en toch meedoet. Daar heb ik respect voor.”

Zijn jullie het als jury altijd met elkaar eens?
Angela: “Er is soms verschil over hoe goed we het vinden, dan geeft de één een hoger cijfer dan de ander. We bespreken wel al tijdens de repetities met elkaar wat we ervan vinden.”
Gerard: “Het is niet altijd makkelijk, om je mening te verwoorden. Je wilt de kandidaten iets meegeven voor de volgende keer. Sommige mensen stijgen wel boven zichzelf uit, zodra we dat doorhebben, zitten we als jury altijd op één lijn; dat hoor je en voel meteen.”
Angela: “Het heeft niet altijd met de hoogste of zuiverste noot te maken, het heeft te maken met wat het met je doet.”

Jullie hebben nu een nieuwe stem in jullie jury, Ronnie Flex. Hoe vind je het tot nu toe?
Ronnie: “Ik vind het spannend, maar ik geniet ervan! Ik vind het fijn om met deze twee zeer ervaren professionals aan de slag te gaan, en ik probeer er per aflevering gewoon steeds beter in te rollen.”

Sommige mensen waren verbaasd over jou als nieuw jurylid en vragen zich af hoe je als rapper zang gaat beoordelen. Hoe zie jij dat voor je?
 Ronnie: “Ik zie mezelf niet echt als een rapper. Naast dat ik rap, zing ik ook in heel veel van mijn liedjes en produceer ik al mijn liedjes zelf. Als ik met andere popartiesten werk, schrijf ik voor hen en leg ik ook uit hoe zij het moeten gaan zingen. Ik denk dat ik dus wel op de juiste plek zit hier.”

Waarom moeten mensen na twee seizoenen nu weer gaan kijken?
Angela: “Omdat het het ultieme amusement is op de zaterdagavond. Je zit op de bank en kan een mening vormen, ontroerd raken, lachen en weggeblazen worden. En het is toch heerlijk dat je het lekker oneens kan zijn met ons? Of denken: wat heeft ze nou weer aan, wat heeft hij met z’n haar gedaan, en die Ekdom kan toch niet eens zingen?”

Wat maakt It takes 2 nu anders dan het vorige seizoen?
Gerard: “Andere professionals zoals Romy Monteiro en Marcel van DI-RECT, en natuurlijk allerlei andere kandidaten. Het is wat dat betreft elk jaar weer een hele spannende en leuke serie.”
Angela: “Dat Romy Monteiro nu meedoet is bijvoorbeeld heel leuk: een paar jaar geleden deed ze The Voice en kwam ze als een verrassing. Nu staat ze hier gewoon als professional iemand anders te begeleiden, en ze is steengoed! En iemand als Marcel van DI-RECT zie je nu eens een keer los van de band. Dan zie je wat een verschrikkelijk goede zanger het is en hoe goed hij het doet. Dat Trijntje fantastisch is weten we natuurlijk al drie seizoenen. Het is echt toch elke keer wel weer heel anders.”

It Takes 2 is vanaf 24 maart om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Lees ook: Dit zijn alle kandidaten van de zangcompetitie.

Meer over