Overzicht

Welke BN'er vermomt zich als Kogelvis in The Masked Singer 2023?

17 november 2023 21:58 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten / Rob Jacobs
Kogelvissen vermijden normaal gesproken koste wat kost mensen, maar dat geldt niet voor de Kogelvis uit The Masked Singer 2023. Hij is erop gebrand om zijn concurrenten te verslaan. Maar om wie gaat het hier nu eigenlijk? [ONTHULD]

We houden je hier op de hoogte van alle hints, vermoedens en de mogelijke onthulling.

Lees ook: Alles over The Masked Singer 2023 

Hints en aanwijzingen over De Kogelvis

Het had natuurlijk leuk geweest als we voor de tweede aflevering van The Masked Singerwaarin de Kogelvis samen met de Eekhoorn, Koala, Toffe Peer en de Bonbon acte de prèsence geeft, al precies hadden geweten wie zich in het pak van dit schuwe visje had gestoken. Maar helaas, dat is niet het geval. De bovenstaande persfoto met koraal geeft weinig weg over zijn ware identiteit.

Wat we na de tweede aflevering wel weten, is dat deze man heel lief kan zijn maar ook zijn stekels op kan zetten. Verder kwam het getal '5' wel erg opvallend in beeld en zou de Kogelvis op deze 17 november misschien jarig zijn? Andere hints die voorbijkwamen, waren het bekende mondkapjes, een kruis en de stekelspray. Of dat laatste met zijn kapsel te maken heeft of met zijn persoonlijkheid, is alleen nog wel even de vraag.

Dat kruis heeft echter niets te maken met The Passion. De Kogelvis ontkent dat hij ooit is gevraagd voor dit Bijbelse evenement van KRO-NCRV. 

The Masked Singer 2023 - aflevering 2
The Masked Singer 2023 - aflevering 2

Wie is De Kogelvis in The Masked Singer 2023?

De bovenstaande hints zorgden bij de kijkers ook direct voor een aantal vermoedens. De juryleden dachten aan Beau van Erven Dorens, Cornald Maas, Henk Poort en Özcan Akyol, terwijl het publiek juist het vermoeden had dat hier ging om Hugo de Jonge, Richard Groenendijk, Danny de Munk, Robert ten Brink, Thijs Zeeman of Alex Klaassen. Nu kunnen we zeggen dat ze er beide naast zitten. De Kogelvis is namelijk... Albert Verlinde, die zich 'als een kogelvis in het water voelde'.

Dit had je kunnen weten door de verwijzing naar een 'goedlachse stekelvis'. Zijn venijnige opmerkingen kunnen weleens wat 'stekelig' aanvoelen, terwijl zijn lach juist zijn kenmerk is. Op de taart op het kinderfeestje stond verder een klein Elfje. Dat bleek een verwijzing naar zijn schoonzusje Isa Hoes, die in het vorige seizoen van The Masked Singer het Elfje was.

De zetel bleek een hint naar Alberts zetel in de gemeenteraad van Vught en de kwal stond voor zijn bijnaam. "Als je die ziet zwemmen, denk je onmiddellijk aan mij. Kwalbert Verlinken." De echte trouwe kijkers konden overigens nog veel meer spotten: er zaten immers ook nog aanwijzingen in die verwezen naar het theater in het algemeen, De Kleine Zeemeermin, Hairspray en Jesus Christ Superstar

Albert Verlinde
Albert Verlinde

The Masked Singer is iedere vrijdag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer lezen?

Meer over