Jeroen en Niels wilden wél door...

De Kwis stopt omdat de koek op is

28 april 2018 08:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Het leek een grap, maar blijkt bittere waarheid: De kwis stopt na tien seizoenen. Al vinden de cabaretiers het niet allemaal even noodzakelijk.

Op speelse wijze werd in de eerste aflevering van het seizoen al aangekondigd dat het satirische programma ging stoppen, daardoor was het ondanks een persbericht lange tijd nog onzeker of De kwis daadwerkelijk aan z'n laatste reeks bezig was. Bij Pauw bevestigden de vier programmamakers dat ze er écht een punt achter zitten.

"Het is af"

Volgens Joep van Deudekom was het avontuur er een beetje uit na tien seizoenen. Rob Urgert was het daar mee eens: "Op een gegeven moment is het af. Een paar jaar geleden was het format af. Het gaat toch op elkaar lijken. Op een gegeven moment heb je alle woordspelingen drie keer gemaakt en dan denk je: wil je dat nog een paar jaar doen? Het moment dat het minder wordt wil je voor zijn."

"Lekkere jas"

Jeroen Woe dacht daar anders over: "Ik vind het wel heel jammer. Ik snap het wel goed en ik kan me erachter scharen, maar ik had nog wel door gewild. Het zit als een lekkere jas dit programma." Zijn cabaretpartner Niels van der Laan zag op zich ook mogelijkheden om door te gaan: "Maar als twee gaan twijfelen… Dan kappen we helemaal. We gaan er niet twee jonkies naast zetten die het nog wel leuk vinden."

Laatste gast

Wie de laatste gast in de allerlaatste Kwis wordt is nog niet bekend. Ook gastheer Paul de Leeuw wordt in het duister gehouden tot het moment van de opnames. De kans is dus meer dan aanwezig dat de komieken de presentator op liefdevolle wijze te grazen nemen. 

Meer over