De Kwis strikt Henk Krol voor Sinterklaaseditie

4 december 2015 15:00 | amusement | Door Televizier

© Screenshot/fotomontage Twitter

Henk Krol maakt mede dankzij een Twitteractie morgenavond zijn opwachting in de speciale Sinterklaasaflevering van De Kwis. 

De komst van Krol werd vorige week al door de vier quizmasters "het mooiste cadeau wat we ons kunnen voorstellen" genoemd. 

Pijnlijke felicitaties

De 50Plus-voorman kwam twee weken geleden op pijnlijke wijze in het nieuws toen hij via Facebook de onlangs overleden Joost Zwagerman hartelijk feliciteerde met diens verjaardag. Een week later feliciteerde Henk wederom een overleden persoon op warme wijze. Dat was al voldoende materiaal voor grappen in De Kwis en reden een Twitteractie te starten. 

Twitteractie

Vorige week werden fans van De Kwis opgeroepen massaal de hashtag #krolindekwis te twitteren in de hoop dat het Henk over de streep zou trekken. Krol is zonder twijfel een bron van inspiratie voor het Kwis-viertal. Naast Facebook-gate heeft Krol nog veel meer vervelende kwesties aan zich kleven: van vermeend gesjoemel met pensioengelden tot het promoten van schadelijke erectiepillen. Dat hij zelf op 1 april jarig is, zal het het komisch kwartet overigens vast niet ontgaan zijn. 

De fans hebben er in elk geval zin in. 

Meer over