Top vijf

De leukste films voor Sinterklaasavond

5 December 2018 10:00 | amusement | Door Televizier

© Fu Works | Alles is liefde
Vanavond is het weer tijd voor pepernoten, chocoladeletters, cadeautjes en... Sinterklaasfilms! Wij zetten de vijf leukste films voor je op een rijtje.

Pak van mijn hart

Romantische komedies van Nederlandse bodem doen het goed met Sinterklaas. In Pak van mijn hart wordt de traditionele Sinterklaas vervangen door de jonge en aantrekkelijke Santaman Cola (Fedja van Huêt) en dat is natuurlijk al veelbelovend. Gooi er een strijd tussen twee broers om dezelfde vrouw (Chantal Janzen) en een hitje van Nick & Simon bij en je avond kan niet meer stuk.


Alles is liefde

In dezelfde categorie kunnen we Alles is Liefde niet overslaan. De Nederlandse versie van Love Actually was een gigantisch succes en de film is inmiddels hét ingrediënt geworden voor een geslaagde Sinterklaasavond. Je kent het wel: Sinterklaas gaat dood, Marc-Marie werkt in de Bijenkorf, Thomas Acda wordt ontslagen, Prins Valentijn wordt verliefd en Carice van Houten is als cadeautje verkleed. En het blijft gewoon leuk! Weer kijken dus.


Sint

Een horrorfilm over Sinterklaas; zoiets kan alleen Dick Maas bedenken. Egbert-Jan Weeber bindt in deze film de strijd aan met een moordlustige Huub Stapel, die een uit de dood herrezen bisschop speelt. Alle consternatie transformeert het ooit gezellige wandelingetje over de daken in dit verhaal tot een spannende achtervolging. Bruut geweld, zwarte humor en een flinke dosis schrikmomenten maken je Sinterklaasavond er een om nooit meer te vergeten.


Het paard van Sinterklaas

Als je op zoek bent naar een film die je gezellig met de hele familie kunt kijken, laat je de horrorsint voor wat het is en kies je voor Het paard van Sinterklaas. Daarin verhuist de zesjarige Winky Wong vanuit China naar Nederland en dat is niet zo makkelijk. Ze is gek op paarden en wil niets liever dan eentje voor haar alleen. Maar hoe krijgt ze die dan? Van Sinterklaas natuurlijk. Lief en origineel.


Bennie Stout

Bennie Stout is nog zo'n film die leuk is voor kinderen én volwassenen. De film neemt je mee naar de oubollige jaren dertig, waar 'vlegel' Benjamin Stout het dorp op stelten zet. Hij wil niets liever dan Pakjesavond met zijn vader vieren, maar die is hard aan het werk in Spanje. Bennie heeft daar wel een oplossing voor: Sinterklaas brengt daar toch alle stoute kinderen naartoe? Een vrolijke, muzikale film met Plien van Bennekom, Hanna Verboom en, daar heb je 'm dan, Bram 'Sinterklaas' van der Vlugt!Fijne 5 december!

Meer over