De liveshows van The voice of Holland starten

The battles zijn uitgevochten, de coaches van The Voice of Holland hebben hun 8 beste talenten gekozen. Maar wie zijn de grootste kanshebbers op de overwinning?

De liveshows van The Voice of Holland 2013 beginnen! Televizier doet een gok: dit zijn de 4 grote kanshebbers voor de winst dit jaar. 

Coosje Smid (23)

Er waren meer kinderen van bekende Nederlanders die dit jaar een kans waagden bij The Voice of Holland, maar slechts eentje liet de stoelen moeiteloos draaien. Alle vier nog wel. Coosje Smid, de dochter van Ernst-Daniël Smid, wilde in eerste instantie helemaal niet meedoen met The Voice; ze was bang voor een totale afgang. Een opmerking van haar vader gaf uiteindelijk de doorslag. „Niet ­geschoten is altijd mis”, waren de wijze woorden van Smid sr.

Spijt van haar deelname kan Coosje tot nu toe niet hebben. Ilse DeLange, Ali B én Marco Borsato lagen bijna letterlijk aan haar voeten na de eerste tonen van Fields of gold van Sting, dat ze zong als eerbetoon aan haar een jaar geleden overleden moeder Roos. Ze koos voor Ilse. En ook the battles waren een peuleschil voor Coosje. Ze gaat ver komen. 

Julia van der Toorn (18)

Julia zong Oops… I did it again van Britney Spears en alle coaches waren verkocht. Haar coach Marco Borsato noemde het een ‘Ben Saunders-momentje in het ­kwadraat’ en ze belandde de volgende dag prompt op nummer 1 in de iTunes-lijst. Net als de winnares van vorig jaar, Leona Philippo, werd Julia als baby geadopteerd. Haar ouders komen uit de Verenigde Staten en hoewel Julia wel contact heeft met haar biologische moeder, heeft ze niets verteld over haar The Voice-avontuur.

Conservatorium­studente Julia zelf is dus bescheiden over haar prestaties, coach Marco niet. Oké Marco, wat wil je nog per se kwijt over Julia? „Ze heeft een uniek stemgeluid, een persoonlijkheid en muzikaliteit; Julia is een icoontje.”

Mitchell Brunings (40)

Trijntje Oosterhuis hoorde Mitchell zingen in Paradiso en vroeg hem vervolgens in de catacomben van de poptempel mee te doen aan de talentenjacht. Een paar weken later is zijn auditie van Redemption Song een duizelingwekkende 8 miljoen keer bekeken op YouTube. De meeste commentaren onder de video zijn van buitenlandse fans die denken dat ze met de wederopstanding van Bob Marley zelf te maken hebben.

Mitchell heeft nu dus diepe indruk gemaakt, maar het gekke is dat hij al heel lang meeloopt in de muziekwereld. De Nieuwegeiner won in 2000 zelfs al een TMF Award met Arnhemsgewijs. Toch is ook Mitchell stomverbaasd over de aandacht die hij kreeg na zijn auditie: „Het is zo onwerkelijk. Alsof het helemaal niet over mij gaat. Ik snap hier echt niks van.”

Gerrie Dantuma (29)

Ze heeft het meest opmerkelijke Voice-verhaal van alle kandidaten, al is ze daar zelf misschien niet zo heel opgetogen over. Gerrie Dantuma werd in de vorige editie van The voice of Holland al beschouwd als een van de grootste kanshebbers, tot coach Trijntje de kapitale fout maakte Gerrie te laten battelen tegen de latere winnares Leona Philippo. Einde verhaal voor Gerrie, die het in de liveshows anders een eind zou hebben geschopt.

Gerrie moest een jaar wachten op revanche, die kwam in de blind audition met een zinderende versie van This is what it feels like van Armin van Buuren. De eerste coach die haar stoel liet draaien, was Trijntje Oosterhuis. Maar Gerrie koos ditmaal wijselijk voor Marco Borsato. Hij liet haar geen tweede keer stranden in the battles. Gerrie haalde tot haar grote opluchting dit jaar wel de liveshows.

Reageren