Raden maar

Wie gaat er schuil achter het pak van De Magiër in The Masked Singer 2023?

29 december 2023 21:40 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
Je kunt wel zien dat de makers van The Masked Singer dit jaar extra geld hebben besteed aan de pakken, want wauw, de Magiër lijkt zo uit een sprookjesboek te komen. Alleen om welke BN'er gaat het hier eigenlijk? [ONTHULD]

Op deze pagina vind je alle hints, aanwijzingen en mogelijk zelfs de onthulling.

Lees ook: Alles over The Masked Singer 2023 

De Magiër in The Masked Singer 2023

Uit enkel het pak van dit magische wezen valt helaas nog niets te halen, maar de daadwerkelijke hints geven ons toch een beetje een richting. We weten dat de BN'er in dit pak bekend is met wedstrijden en ook behoorlijk competitief is. Hij lijkt uit Volendam te komen - want eerlijk gezegd, kun je een paling ergens anders aan koppelen dan aan de welbekende 'Palingsound'.

Verder weten we dat het leven van deze Magiër sinds kort in een wat rustiger vaarwater is gekomen. Volgens eigen zeggen gaat het hierdoor wel beter dan ooit. We weten ook dat deze Magiër iets heeft met groene handdoekjes, Gouden Ringen en een Toverlamp die zo uit Aladdin komt. Daarnaast weten we ook dat dit figuur niet zo spiritueel is als misschien wordt gedacht en dat hij mogelijk heeft meegedaan aan zowel De Slimste Mens als De Verraders. Dit figuur houdt in ieder geval enorm van goud, klokjes en een wereldkaart.

Bevestigde hints

Wat duidelijk is, is dat het hier sowieso niet gaat om een sporter. De Magiër heeft nog nooit op professioneel niveau gesport. 'Nog niet', althans. Van een prachtig lijf kan dit figuur waarschijnlijk alleen maar dromen, maar het is wel een hint die verwijst naar de ware identiteit van dit figuur. Net als Gerard Joling, de Magiër heeft van alle panelleden het meest met hem.

The Masked Singer - aflevering 4

Wie is De Magiër in The Masked Singer 2023?

De Magiër riep de afgelopen weken heel veel reacties op: van Simon Keizer, Douwe Bob tot Ruben Nicolai himself, het publiek en de kijkers leken lange tijd geen idee hadden. Tot de onthulling dan, want zowel Buddy Vedder als Gerard Joling wisten dondersgoed dat het hier ging om... Douwe Bob.

Dat had je natuurlijk kunnen weten, zoals de makers ons altijd duidelijk maken. De wereldkaart bleek een hint naar zijn recente single This World is Our Home, terwijl het klokje juist verwees naar een wat ouder liedje: Slow Down, het nummer waarmee hij elfde werd op het Eurovisie Songfestival. Verder zaten er ook maar liefst twee hints in naar zijn single Multicoloured Angels, verwees het goud uiteraard ook naar zijn identiteit net als het stapeltje met brieven

We horen je denken: wat hebben die brieven nu met Douwe te maken? Nou, zijn echte achternaam is niet Bob, maar 'Posthuma'. Als dat niet genoeg zegt, weten wij het ook niet meer.

Douwe Bob als Magier in The Masked Singer 2023
Douwe Bob als Magier in The Masked Singer 2023

The Masked Singer is iedere vrijdag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4. Terugkijken kan via Videoland.

Meer lezen?

Meer over