Nooit van gehoord

De Meilandjes? Wie zijn dat? Nieuwe eigenaren van chateau hadden geen idee

17 oktober 2022 09:44 | amusement | Door Marjolein Vos

© Tom Cornelissen
De nieuwe eigenaren van het kasteel in Frankrijk dat de Meilandjes hebben opgeknapt, hadden geen idee wie ze waren en dat er een serie was. Aan Omroep Brabant vertellen de kersverse beheerders van het kasteel dat ze voordat de bezichtiging gepland werd, nog nooit van de familie Meiland hadden gehoord.

"Niemand binnen ons gezin kende de serie", zegt Monique. Haar zoon kwam het kasteel tegen op Funda. "Nadat we in januari waren gaan kijken hebben we wel een aantal afleveringen van de serie bekeken."

Bezoek

Ook nu de nieuwe eigenaren in het kasteel zijn getrokken, komen er nog regelmatig mensen langs om foto's te maken van het chateau. "Dat is bij ons nog niet echt anders", zegt Monique. "Maar wij vinden dat erg leuk. Die mensen weten vaak meer van het kasteel dan dat wij weten. Zo leren wij dus ook nog wat."

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Verkoop

Het Chateau Marillaux stond sinds begin juni 2020 te koop. In eerste instantie was het van jou voor ruim 1,2 miljoen euro. Toch bleek dit bedrag al snel te hoog gegrepen. De vraagprijs zakte flink. Het programma Chateau Meiland was in 2019 voor het eerst op tv. Eind 2020 verhuisde de familie terug naar Nederland waar ze eerst in Hengelo (Gelderland) gingen wonen. De nieuwe eigenaren zijn dolblij met de aankoop want volgens hen heeft de familie het prachtig opgeknapt.

Meer over