De Mol

Belgische Wie is de Mol begint bijna

19 maart 2021 16:11 | amusement | Door Televizier

© Woestijnvis/Play4
Nog even en het nieuwe seizoen van De Mol start, het Vlaamse origineel van Wie is de Mol?. Ook in Nederland is dit spannende spel te volgen. We leggen je graag uit hoe je dat doet.

Waar kijkers van Wie is de Mol? vorig jaar nog werden verwend met een extra jubileumseizoen, duurt het dit jaar zeker tot begin januari voor er een nieuwe reeks begint. Maar niet getreurd, er is een alternatief! Op 21 maart start De Mol, het Vlaamse origineel van WIDM. En volgens kenners bovendien nog veel spannender dan onze versie!

De Mol

De Mol, zoals het programma bij onze zuiderburen simpelweg heet, werkt vrijwel hetzelfde als Wie is de Mol. Tien kandidaten spelen spellen voor geld, maar 1 van hen is een saboteur. Toch zijn er een paar verschillen. De belangrijkste: de Belgen spelen het spel zonder beroemdheden. Dat is bij de doorstart in 2015 (nadat het programma 13 jaar daarvoor wegens tegenvallende kijkcijfers van de buis verdween) zo besloten. Alle deelnemers aan De Mol zijn dus gewone Vlamingen; tien vrouwen en tien mannen. Gilles de Coster, wel een BV'er, presenteert het programma.

Opdrachten

Een ander verschil met Nederland zijn de opdrachten. Mensen die al jaren naar zowel de Nederlandse als de Vlaamse versie kijken, zeggen allemaal dat de opdrachten in België veel spectaculairder zijn dan bij ons. Of dat in coronatijd ook geldt weten we niet, maar de eerste beelden van de eerste opdracht beloven veel goeds. De 10 kandidaten nemen het in een potje paintball op tegen de 10 mensen die het nèt niet werden. De deelnemers kunnen daarmee dus alsnog hun plekje in het spel verliezen. Oef!

GoPlay

Dan de belangrijkste vraag: hoe kan je De Mol in Nederland kijken? Dat antwoord is simpel: alleen online. De Belgische tv-zender Play4 is bij ons niet te zien, maar de afleveringen zijn na de tv-uitzending wel via het streamingplatform GoPlay terug te kijken. Om GoPlay te gebruiken, moet je een account aanmaken. Dat is gratis en heel makkelijk. Let op: je moet een postcode invullen, maar Nederlandse postcodes werken niet. Vul daarom een Belgische in, bijvoorbeeld die van Brussel: 1000.

Het nieuwe seizoen van De Mol start op 21 maart om 19.55 op Play4. Om 21.30 uur staat de aflevering op GoPlay.

Meer over