De Nationale IQ Test verhuist van BNN naar RTL 4

BNN zendt al sinds 2011 de Nationale IQ Test uit. Maar het programma vertrekt naar RTL 4. En RTL heeft ook plannen voor andere testen.

Behalve De Nationale IQ Test gaat ook met De Nationale Gezondheidstest en De Nationale Sekstest uitzenden. Volgens Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL is de Nationale IQ Test een grote aanwinst voor zijn zender: "De Nationale Testen zijn ijzersterke merken die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn van de Nederlandse televisie. De programma’s zijn informatief en amuserend voor een breed publiek. Ik ben dan ook blij dat we meteen uit kunnen pakken met deze drie testen op tv en online. Daarnaast kijken we ook nog naar andere varianten op De Nationale testen.”

Bonnie

Vooral de deelnemende BN'ers zorgde voor opvallende momenten tijdens De Nationale IQ Test op de Publieke Omroep. Zo bleek zangeres Bonnie St. Claire over een iq van 52 te beschikken, lager dan Orang-Oetan Sandy die een score van 75 had. Dolores Leeuwin is nog steeds de slimste BN'er aller tijden met 159.

 

Reageren