Wel een drol aan

BNNVARA komt met De Nationale Kaktest 2022

8 maart 2022 15:38 | amusement | Door Judith Regeling

© Annemieke van der Togt
Jurre Geluk en Amber Kortzorg mogen zich binnenkort volledig wanen in de wereld van poep, plas, bouten en schijten. Zij presenteren namelijk op 22 maart De Nationale Kaktest 2022.

In deze quiz komt alles voorbij wat hoort bij de WC-gewoontes van een gemiddeld persoon: van poepschaamte tot donorpoep en van de juiste wc-houding tot de beste kleur. 

Carolina Dijkhuizen

In De Nationale Kaktest 2022 vuren de presentatoren twintig vragen af op een panel van bekende Nederlanders, het publiek en de kijkers thuis. De BN'ers die de quiz aandurven, zijn presentatrice Sylvana van IJsselmuiden, oud-wielrenner Lars Boom, zangeres Nance Coolen, actrice Margôt Ros, cabaretier Howard Komproe en zangeres Carolina Dijkhuizen. Zij hebben allemaal wat met het onderwerp: ze hebben darmproblemen, zien de humor van poep in of haalden de krant met een speciaal wc-bezoek.

Amber Kortzorg

Toch is deze quiz er niet alleen maar voor de lol. Met name presentatrice Amber Kortzorg hoopt ook dat ze hiermee een taboe kunnen doorbreken. "1 op de 4 Nederlanders heeft poepproblemen, dus het is hoog tijd om het eens over onze darmen te hebben. Daarom op geheel creatieve wijze meer dan een uur aan beeldmateriaal over schijten, bouten en het wonderlijk dat leeft in jouw darmstelsel." 

De Nationale Kaktest is op 22 maart om 20:20 uur te zien op NPO3. Zelf deelnemen kan via de NPO3-app.

Meer over