De Nederlandse koppels in Peking Express

20 april 2017 17:29 | amusement | Door Televizier

De overgebleven Nederlandse koppels in Peking Express gaan voorlopig lekker. Televizier.nl sprak met tortelduifjes August en Awa en de fanatieke Hicham en Siham.

Hicham (31) en Siham (26)

Afbeelding

Siham, jij moet wel de meest fanatieke deelnemer ooit zijn!

Siham: „Haha, dat was voornamelijk in de eerste aflevering toen we zomaar in het diepe werden gegooid. Dat leverde nogal wat stressmomenten op. Maar het was geen verrassing, ik wist van mezelf dat ik fanatiek was. Ik haal daar veel energie uit.”

Waarom wilden jullie dit samen doen?

Hicham: „Wij zijn voor Peking Express nooit samen op vakantie geweest. We deden nooit dagtrips, we deden eigenlijk bijna niets samen. Dus voor mij was dit heel bijzonder, ik heb m’n zus op een heel andere manier leren kennen.”
Siham: „Sinds Peking Express is onze band veel beter geworden, we ondernemen meer samen en dat is natuurlijk hartstikke mooi.”

Hebben jullie afgezien?

Hicham: „Je lijdt de hele tijd. Er is stress, geen tijd om te eten en je moet altijd maar door. Ik denk dat iedereen heeft afgezien.”
Siham: „Maar aldoor als het hopeloos leek, gebeurde er wel weer iets waardoor alles omdraaide en het toch goed uitpakte.”
Hicham: „En andersom. Dan denk je dat je dik voorligt en dat niemand je meer in gaat halen en dan zie je tien minuten later een ander koppel langszij komen.

Wat nemen jullie mee van dit avontuur?

Hicham: „Als je daar bent, besef je ineens heel goed dat je afhankelijk bent van andere mensen. Je leert nederig zijn. Dan kwamen we bij iemand thuis en het eerste wat ze deden was naar de winkel rennen om eten voor je te halen. Dat is een voorbeeld voor iedereen.”

Awa (46) en August (26)

Afbeelding

Waarom wilden jullie meedoen?

Awa: „Voor het avontuur. Je maakt dingen mee die je anders nooit zou meemaken. De wereld in. Dat wilde ik niet missen.”

Wie van jullie twee kwam met het idee om mee te doen?

August: „Ik zat voor de tv en Awa kwam net uit de douche. Toen zag ik de reclame waarin ze kandidaten zochten. Ik meteen enthousiast aan Awa vragen of of ze mee wilde doen aan Peking Express. ‘Is goed’, zei ze heel nonchalant.  Daarna vroeg ze pas wat Peking Express eigenlijk was. Ik keek vroeger altijd, maar Awa had het nooit gezien.”

Hoe leuk was het?

Awa: „Het was fantastisch, avontuurlijk, vermoeiend, warm, zwaar, emotioneel. Het is bijna niet onder woorden te brengen.”
August: „Ik vond het best zwaar. Je beslist niet zelf wanneer je gaat eten of slapen, je wordt geleefd.”
Awa: „Ik was verbaasd over m’n eigen lichaam. Dat je zo lang zonder eten kunt en dan toch nog energie over hebt om te presteren. Als je dan even moet wachten, donderstraal je helemaal in elkaar, maar in het spel voel je niets.”

Jullie worden in het programma neergezet als kleffe tortelduifjes. Zitten jullie echt de hele tijd aan elkaar?

Awa: „Hahaha!”
August: „Het lijkt op tv wel een beetje meer dan normaal. Ze hebben de momenten eruit gepikt.”
Awa: „Ieder kusmoment zit erin. Maar ik vind het leuker om dat te zien, dan gekibbel.”

Peking Express, elke maandag om 20.30 uur op Net 5

 

Meer over