De onthulling: Wordt het een Regenboogpiet of niet?

11 november 2014 11:07 | amusement | Door Televizier

© NTR

Een van de best bewaarde geheimen van Nederland wordt vandaag onthuld. Zijn de Pieten in het Sinterklaasjournaal dit jaar zwart of hebben ze alle kleuren van de regenboog?

De hele week probeert Dieuwertje Blok al contact te maken met Pakjesboot 10 waarop Sinterklaas en zijn Pieten richting Nederland varen. Maar op de een of andere manier wordt de telefoonverbinding met de Sint telkens verbroken of verschijnt er ineens een testbeeld.

Stoomboot

En zo bouwt Het Sinterklaasjournaal de spanning goed op. Een keer kon de Goedheiligman nog net vertellen dat de stoomboot recht op een regenboog af voer. Dat lijkt erop te duiden dat de pieten dit jaar gekleurd hun snoep en cadeautjes zullen uitdelen. Of heeft de Sint toch een verrassing in petto?

Zwart of regenboog

Maar nu is er geen uitstel meer mogelijk. Vanavond gaan we voor het eerst de Pieten zien. En de grote vraag die heel Nederland bezig houdt: hebben de Pieten hun traditionele zwarte kleur behouden of hebben ze alle kleuren van de regenboog? Alleen Sinterklaas weet het. Veel kinderen zullen de onthulling missen omdat ze druk zijn met snoep ophalen voor Sint-Maarten.

Pakjesboot 10 meert op 15 november aan in Gouda waar op de kade, naast veel kinderen, ook kaaspieten en stroopwafelpieten de boot opwachten.

Meer over