Quizzen maar

De opnames van Weet Ik Veel gaan binnenkort weer van start

26 oktober 2023 10:20 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Beau van Erven Dorens mag binnenkort zijn quizvragen weer erbij pakken. Zijn kennisquiz Weet Ik Veel krijgt namelijk een nieuw seizoen. 

En het leukste van alles: je kunt je opgeven!

Weet Ik Veel

Weet Ik Veel is binnenkort alweer toe aan zijn veertiende seizoen, dus veel introductie heeft het ook niet meer nodig. Veel mensen weten inmiddels wel dat in deze kennisquiz drie bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen. Zij proberen een zo hoog mogelijk rapportcijfer te behalen voor hun algemene kennis. De BN'er die na 50 pittige vragen de hoogste score heeft, kwalificeert zich automatisch voor de grote finale waarin er wordt gespeeld voor het goede doel.

De BN'er in kwestie staat er dan overigens niet alleen voor. Op de tribune zitten verschillende studenten die allemaal actief spelen. Uiteindelijk helpt de beste student de bekende Nederlander om een zo groot mogelijk bedrag te winnen. Hij of zij krijgt zelf ook een deel van de uiteindelijke prijzenpot om te besteden aan privédoeleinden.

Studenten gezocht

Om de opnames ook ditmaal weer in goede banen te leiden, is er nog een ding nodig: studenten. Ben jij dus student (van het mbo, hbo of een universitaire instelling) en heb je tijd op 9, 10, 12, 15 of 16 januari 2024? Dan kun je je via deze website opgeven. De opnames vinden plaats in Studio 22 op het Mediapark in Hilversum.

De verwachting is dan ook dat Weet Ik Veel zo rond februari/maart weer op de buis te zien zal zijn.

Meer over