De realityserie van de familie Roelvink heet De Roelvinkjes

14 januari 2015 15:31 | amusement | Door Televizier

© RTL 5

Het hing als het zwaard van Damocles boven ons hoofd: de aanstaande realityserie van de familie Roelvink. Nu is de kogel door de kerk. En het is allemaal de schuld van RTL 5.

We hadden al Barbie, Roy Donders en Bobbi Eden, maar het kan allemaal nog erger. RTL 5-televisiekijkers krijgen vanaf februari een realityserie met de familie Roelvink voor hun kiezen. In de Roelvinkjes zien we het wel en wee van vader Dries, zijn vrouw Honoria ex Luciënne en zonen Dave en Donny.

Twist

Paul Cormont, programmadirecteur van RTL 5, vertelt waarom hij De Roelvinkjes graag op zijn zender wil: „De familie Roelvink heeft  een eerste aflevering aan ons aangeboden. Na het zien van deze pilot ben ik overtuigd dat deze serie bij RTL 5 past. Reality met een maatschappelijke twist is een richting die we met de zender steeds meer opzoeken.”

Dave

Met die maatschappelijke twist doelt Cormont op de problemen met justitie waardoor Dave Roelvink het afgelopen jaar in opspraak kwam. Dave wordt verdacht van een juwelenroof en er kwam een seksvideo van het model op internet terecht. In De Roelvinkjes proberen Dries en Luciënne hun zoon Dave weer op het juiste pad te krijgen. En dat wordt volgens de programmadirecteur van RTL 5 herkenbare televisie voor veel ouders.

Het is niet alleen maar kommer en kwel bij de familie Roelvink. Met de 17-jarige Donny gaat het een stuk beter. Hij gaat naar school, heeft een vaste vriendin en een bijbaan in een bar.

De Roelvinkjes hebben ook nog een rechtszaak lopen tegen cabaretier Guido Weijers


Meer over