Zie heel ginds komt de stoomboot

De Sinterklaasintocht 2024 is in... Vijfheerenlanden

16 mei 2024 15:01 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Sinterklaas zet in op 16 november voet aan wal in Nederland in gemeente Vijfheerenlanden en dan specifiek in Vianen. Dat ligt tussen de rivieren Lek en Linge dus er is een goeie kans dat de Sint en zijn Pieten ook daadwerkelijk kunnen aanmeren in het stadje. 

Burgemeester Sjors Frölich van Vijfheerenlanden is maar wat blij dat de Goedheiligman dit jaar zijn gemeente heeft uitgekozen. We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag."

Vijfheerenlanden bestaat nog maar vijf jaar dus als je nog nooit gehoord had van de plaats is dat niet zo gek. De gemeente, die 61.000 inwoners telt, kwam tot stand via een fusie van Leerdam, Vianen en Zederik.

Dieuwertje Blok

Het is tijdens de Sinterklaas-intocht nog wel even de vraag of Dieuwertje Blok op haar vertrouwde plek achter de presentatiedesk zit wanneer Sinterklaas op 11 november koers zet richting Nederland. De presentatrice kampt met kanker in haar neus en hoopt op tijd weer fit te zijn om het Sinterklaasjournaal te kunnen presenteren. 

Meer over