De grens over

De Slimste Mens gaat naar Duitsland

11 maart 2022 09:15 | amusement | Door Esther Hut

© ANP / Sander Koning

Arjen Lubach had gisteravond een primeur in zijn talkshow. Erik van Looy, presentator van de Belgische versie van De Slimste Mens, vertelde dat de kennisquiz de grens over gaat naar Duitsland.

 

De Slimste Mens levert al jaren veel kijkcijfers op in zowel Nederland als België, maar nu zijn de Duitsers dus ook erg geïnteresseerd in de quiz.

Hans Sigl

Erik van Looy, die de Belgische editie al sinds 2004 presenteert, verklapte ook al wie de presentatie daar voor zijn rekening gaat nemen. Dat is Hans Sigl. Een Oostenrijkse acteur die erg bekend is in Duitsland voor zijn rol in de serie Der Bergdoktor. "Ik vertrek morgen naar Keulen om hem advies te geven," vertelt Erik aan Arjen.

Wanneer De Slimste Mens is Duitsland te zien zal zijn kon hij dan weer niet vertellen.

De Slimste Mens

Arjen en Erik zijn geen onbekenden van elkaar. Arjen deed namelijk onlangs nog mee aan de Vlaamse versie. En belande toen in de finale, maar verloor uiteindelijk. In Nederland werd hij werd tot winnaar uitgeroepen, dat was in 2012.

Duitsland is het vierde land waar De Slimste Mens te zien is. Er was ook korte tijd een Turkse versie. "Daar kon je een auto winnen,” aldus Erik.

Meer over