Uitgesproken mening

Emma Wortelboer verdeelt kijkers De Slimste Mens

15 December 2020 08:35 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2

De slimste mens begon haar nieuwe seizoen spraakmakend dankzij kandidate Emma Wortelboer. De uitgesproken presentatrice hield de gemoederen bezig.

Op Twitter bleken fans van de kennisquiz extreem verdeeld. Een aanzienlijk deel van de kijkers liep weg met Emma, een ongeveer even groot aantal mensen ergerde zich aan haar. Een bloemlezing.

Positieve geluiden

Om positief te beginnen: Emma’s eigenzinnigheid viel bij velen in de smaak. Ze trok zich weinig aan van de strakke regels van het programma, zat relaxt met haar schoenen op de stoel en durfde moeiteloos zelfs erotische vragen aan Maarten van Rossem te stellen. En dan ging ze ook nog eens aan de haal met de dagwinst!

Negatieve geluiden

Aan de andere kant schoot Emma’s eigenzinnigheid bij velen in het verkeerde keelgat. Kijkers vonden het niet kunnen dat ze zich niets aantrok van de regels van het programma en dat ze achteloos  met haar schoenen op de stoel te zitten was ook behoorlijk onbeleefd. Om nog maar te zwijgen over de extreem intieme vraag die ze aan Maarten waagde te stellen. En dan ging ze ook nog eens aan de haal met de dagwinst!

Meer over