Mooi rijtje

De Slimste Mens maakt eerste kandidaten nieuw seizoen bekend

17 juli 2023 10:17 | amusement | Door Esther Hut

© Stijn Ghijsen

Wie er dit seizoen de strijd met elkaar aangaan in De Slimste Mens was tot nu toe nog geheim, maar zojuist heeft de KRO-NCRV al wat kandidaten onthult.

En dat zijn niet de minsten.

Ranomi Kromowidjojo

Elke werkdag gaan weer drie bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan. Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tv-journalist Tom Kleijn en tattoo-koning Henk Schiffmacher bijten het spits af in de allereerste aflevering. Henk is de oudste deelnemer in De Slimste-geschiedenis.

Ook zien we onder anderen musicalactrice Nandi van Beurden, BBB-beleidsmedewerker Femke Wiersma, voetbalanalist Kees Kwakman, KRO-NCRV radiopresentator Ghislaine Plag, chef-kok en BinnensteBuiten-expert Leon Mazairac, presentator Dwight van van de Vijver, zangeres Froukje en seksuoloog Eveline Stallaart terug in het nieuwe seizoen.

Jeroom Snelders

Na Erik van Looy maakt dit seizoen cartoonist en komiek Jeroom Snelders, ook bekend als jurylid bij de Vlaamse variant van De Slimste Mens, in Nederland zijn debuut als kandidaat.

Wie gaat dichter Martin Rombouts opvolgen als De Slimste? Dat is te zien vanaf maandag 31 juli iedere werkdag om 20:30 op NPO 1. Vanaf maandag 11 september kun je vijf dagen lang kijken naar De Slimste Mens: All Stars kijken op NPO Start.

Meer over