Door zonder Freriks en Van Rossem

Makers De Slimste Mens buigen zich over opvolgers Philip en Maarten

3 maart 2023 15:56 | amusement | Door Faye Heijnis

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV
Philip Freriks en Maarten van Rossem zijn al jaren onlosmakelijk verbonden met De Slimste Mens. De 78-jarige presentator en het 79-jarige jurylid blijven geliefd, maar producent Skyhigh TV geeft te kennen al bezig te zijn met de vraag: gaat de tv-quiz door als zij wegvallen en met wie dan?

Marc Dik, ceo bij Skyhigh TV, maakt in de podcast Content Wars duidelijk dat Philip en Maarten voorlopig nog De Slimste Mens blijven doen. De mannen gaan volgens hem 'goed met hun gezondheid om'. "Ze zijn nog heel vitaal, want ik lees allemaal stukken, ook in de krant over dat Philip Freriks ontketend is dit seizoen. En dat hij losser is dan ooit. Ik spreek Maarten regelmatig ook zelf en laat ik zeggen: daar zit de sleet nog niet op."

De Slimste Mens zonder Philip Freriks en Maarten van Rossem 

Maar eerlijk is eerlijk: "Ze zijn bijna tachtig", aldus Marc. Achter de schermen wordt dan ook voorzichtig nagedacht over De Slimste Mens zonder Freriks en Van Rossem. "Die gedachten gaan natuurlijk door ons hoofd en daar zijn we ook over aan het nadenken. Niet in de zin dat er al contracten klaarliggen met nieuwe mensen, maar we moeten daarover nadenken. Ja, dat kan niet anders natuurlijk." 

'De Slimste Mens blijft ook zonder Philip en Maarten scoren'

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, presentator van de podcast, tv-maker én de neef van Philip Freriks, denkt in elk geval ook dat het programma prima door kan gaan zonder zijn oom en Maarten. "Ik denk dat De Slimste Mens inmiddels zo'n ontzettend sterke titel en populair is dat als je het met andere presentatoren zou doen, het nog steeds zou scoren. Misschien niet de cijfers die het nu haalt, maar al scoor je de helft, dan is het nog steeds een hit." 

Je kunt de volledige podcast, waarin ook over het succes en het ontstaan van de tv-quiz wordt gesproken, hieronder beluisteren: 

Meer over