De Tiende van Tijl valt in de prijzen op internationaal festival

20 april 2016 09:48 | amusement | Door Televizier

© DANIEL J. ASHES/AVRO

Het programma De Tiende van Tijl heeft brons gewonnen in de categorie Variety op New York Festivals World's Best TV & Films.

Het Avrotros-programma sleepte dinsdagavond de prijs in de wacht tijdens een groots gala in Las Vegas, waar de winnaars gekroond werden. Programma's uit meer dan 50 landen waren in de race voor een award bij de New York Festivals. 

Tijl Beckand

Presentator van de show, Tijl Beckand, is erg blij met de prijs. "De Tiende van Tijl heeft in Nederland een lans gebroken voor klassieke muziek op prime time. Super dat daar nu ook internationale waardering voor is gekomen. Ik ben trots op die bronzen medaille!"

Klassieke muziek

Eerder dit jaar werd het vijfde seizoen van De Tiende van Tijl uitgezonden op NPO 2. Tijl Beckand vertelt met het muzikale programma bijzondere verhalen achter klassieke muziek. Daarbij geeft hij ook antwoord op intrigerende vragen als: welke componist moest het opsteken van een sigaar met de dood bekopen? En: wie was de grootste oplichter in de geschiedenis van de klassieke muziek?

 

Meer over