Genieten!

De trailer van Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau is verschenen

17 januari 2024 12:06 | amusement | Door Judith Regeling

© NTR

Binnenkort neemt Daan Schuurmans ons opnieuw mee door de Nederlandse geschiedenis in een gloednieuw seizoen van Het Verhaal van Nederland. Om kijkers daar alvast voor te porren, deelt omroep NTR nu wat eerste beelden.

Leun achterover en geniet!

Het Verhaal van Nederland – De Oranjes

In navolging van het immense succes van Het Verhaal van Nederland keert Daan Schuurmans zeer binnenkort terug met een gloednieuwe reeks. In Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau duikt de acteur met zijn kenmerkende zwoele stem in de rijke geschiedenis van De Oranjes. Hij keert daarvoor terug naar belangrijke historische locaties en brengt het verhaal tot leven alsof zowel hij als de kijkers er op dat moment zelf bij waren. Uiteraard worden de monologen ook deze keer aangevuld met prachtige dramascènes en commentaar van deskundigen.

Nu alvast een indruk krijgen? Bekijk dan hieronder snel de trailer.


Prins van Oranje

Bij het horen van 'De Oranjes' denken we tegenwoordig vooral aan koning Willem-Alexander, prinses Beatrix en iets verder terug in de tijd aan prinses Juliana of prinses Wilhelmina. Echter, in de eerste aflevering ontdekken we waar het verhaal van de Oranjes van tegenwoordig daadwerkelijk begon: bij de familie Nassau.

Een eeuw nadat zij naar Nederland kwamen, erfde hun nazaat Willem de titel Prins van Oranje. Destijds had 'Oranje' nog weinig te maken met Nederland, maar verwees het naar een klein prinsdom in het huidige Zuid-Frankrijk. Hoe het verder ging voor Willem houden we nog even geheim. We willen het gras niet voor Daan Schuurmans’ voeten wegmaaien.

Wanneer is Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau op televisie te zien? 

Het Verhaal van Nederland – Oranje Nassau is vanaf 31 januari iedere woensdag vanaf 20:30 uur te zien bij NTR op NPO1.

Meer over