Kijkcijfers donderdag 2 september 2021

De TV van gisteren: Beste Zangers trapt af met hoge cijfers

3 september 2021 08:46 | amusement | Door Ingelise De Vries

© AVROTROS
De zomer is voorbij en daarmee ook de zomerprogrammering. Kijkers zappen massaal terug naar de klassiekers die het seizoen op seizoen goed doen.

Geen bestemming aan de andere kant van de wereld maar gewoon overleven in Europa. Expeditie Robinson is sinds zondag weer van start en de kandidaten zitten in Kroatië. De tweede aflevering van het zestiende seizoen wist ruim een miljoen kijkers te trekken. Met een extra element: acht oud-deelnemers van het programma die de finale niet haalden, doen alsnog mee. Maar daar weten de nieuwe deelnemers nog niets van.

Tweede kans voor Expeditie-deelnemers

Eva van de Wijdeven en John de Bever moesten in deze aflevering al gelijk afscheid nemen van de groep: zij vertrokken naar Afvallerseiland. In het grootste geniep gingen ondertussen oud-kandidaten hard aan de slag om zo alsnog hun plek in de finale te bemachtigen.

Chateau Meiland aan de Hollandse kust

Mateloos populair blijft ook Chateau Meiland. De aan kastelen klussende familie begint aan seizoen zes van de eigen realityshow. Dit keer niet in Frankrijk maar in het vertrouwde Nederland. Het chateau staat dit keer niet in Frankrijk maar in Noordwijk, de geboorteplaats van Martien.

De boerderij in Hengelo is inmiddels verkocht en het is tijd voor een nieuw project van de familie. Dochter Maxime is zwanger en gaat samenwonen met vriend Leroy. Net geen miljoen kijkers schakelden over naar SBS6 om te zien hoe het de familie vergaat.

 

Beste Zangers best bekeken

Met stip op nummer één gisteravond stond toch wel Beste zangers. Het programma wist maar liefst 1,18 miljoen kijkers te trekken. Middelpunt van de avond was Roel van Velzen. Onder andere Anneke van Giersbergen, Belle Perez en Alides Hidding brachten een ode aan de zanger.

De presentatie is dit jaar weer in handen van Jan Smit, nadat hij vorig seizoen werd vervangen door Nick en Simon. Op een Limburgse boerderij ontvangt hij ook nog boerenrocker Bökkers en singer-songwriters Joe Buck en Karsu.

 

Meer over