Kijkcijfers donderdag 13 juni 2019

De TV van gisteren: Britse versie Heel Holland Bakt primetime-winnaar

14 juni 2019 08:46 | amusement | Door Irma Tomas

© Channel 4
Heel Holland bakt is een van de populairste programma's op de Nederlandse televisie. En het Britse origineel doet daar niet veel voor onder. The great British bake-off scoorde donderdag 845.000 kijkers.
Wij moeten nog tot de winter wachten op het nieuwe Nederlandse seizoen, maar intussen is The great British bake-off een mooie opvuller. De Britse kandidaten moesten in hun eerste eindopdracht een selfie-koekje maken en dat leverde meteen knap werk op.

De 25

Er was ook weer voetbal op televisie. Ditmaal speelden de dames van China en Zuid-Afrika tegen elkaar. De Chinezen wonnen en trokken 704.000 kijkers op NPO 3. Van der Vorst ziet sterren deed het aardig op RTL 4 met 702.000 mensen. Peter ging op bezoek bij Art Rooijakkers en Barrie Stevens. Op SBS was een nieuwe aflevering van De 25 geprogrammeerd, ditmaal met Airen Mylene als presentatrice. De 25 grootste burenruzies aller tijden leverde 561.000 kijkers op. Het ging er hard aan toe.

DWDD Summerschool

Op NPO 1 presenteerde Matthijs van Nieuwkerk een nieuw seizoen van DWDD Summerschool. De eerste aflevering van de reeks was met de Vlaamse schrijver Bart van Loo die over de middeleeuwen kwam vertellen. Heel veel enthousiasme was er niet voor het onderwerp, Summerschool trok slechts 462.000 kijkers. Maar degenen die de moeite namen om te blijven kijken, hadden een goede avond.

Meer over