Kijkcijfers donderdag 2 december 2021

De TV van gisteren: Busje Komt Zo zakt in zonder Adele

3 december 2021 08:41 | amusement | Door Ingelise De Vries

© BNNVARA/Medialane
Het leek zo goed te gaan met Paul de Leeuw's nieuwe programma Busje Komt Zo. Iedere week stegen de kijkcijfers. Maar na de special met Adele vorige week, kelderen die cijfers.

Mindere kijkcijfers Busje Komt Zo

Het nieuwe programma van Paul de Leeuw kwam als een dieselmotor op gang en bereikte vorige week een hoogtepunt. Met zijn Busje Komt Zo reed de presentator naar Londen om Adele te interviewen.

Daarmee lijkt ook direct een hoogtepunt in de kijkcijfers te zijn bereikt: De Leeuw zakt van ruim een miljoen kijkers naar ruim 700.000. Overigens nog steeds verdienstelijk, want Paul staat in de top 15 best bekeken programma's.

De reacties zijn overigens wel nog steeds lyrisch.

Expeditie Robinson

Verrassend is het bijna niet meer, met 1,2 miljoen kijkers is er donderdagavond opnieuw veel naar RTL4 gezapt. Ondanks de kritiek op het nieuwe format van Expeditie Robinson zijn kijkers toch erg benieuwd nu de ontknoping nadert.

Goed nieuws voor wie he-le-maal klaar is met het gekat van Annemiek op Sandra Ysbrandy. Dankzij een stevig verbond tussen Do, JayJay Boske en Robbert Rodenburg moet de boerin naar huis.

Rouwig is de inmiddels oud-deelnemer daar niet om: ze had verwacht al na uiterlijk twaalf dagen naar huis te moeten. "Ik heb sindsdien reservetijd gehad met deze leuke mensen."

Er is verder nog één vraag die veel Twitteraars bezighoudt:

Frontberichten

Opvallend hoog staat de special van Frontberichten. Vorig jaar wist het onverwacht goed te scoren en werd het zelfs genomineerd voor een Zilveren Nipkovschijf. 

Het programma waarin Nederlanders met vitale beroepen worden gevolgd - in coronatijd - doet het opnieuw goed. Vanwege de stijgende besmettingscijfers en de druk op de zorg, keerde Frontberichten eenmalig terug.

In de live-uitzending ging Jeroen Pauw in op de cijfers waar we al weken mee opgescheept zitten. Vloggers - artsen en verpleegkundigen - van het programma vertellen over hun ervaringen op het werk.

Meer over