Kijkcijfers donderdag 16 september 2021

De TV van gisteren: fans Expeditie Robinson blijven trouw kijken

17 september 2021 08:13 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Tom Cornelissen
Expeditie Robinson is beland bij aflevering zes en de kijkers blijven ondanks wat kritiek hangen. De nieuwsgierigheid naar dit experimentele seizoen blijft groot.

Ruim een miljoen kijkers schakelden naar RTL4 om te zien - pas op, spoilers - hoe Rob Geus in tranen was op Afvallers Eiland in Expeditie Robinson. Model Loiza Lamers vond Rob lastig worden en volgens zangeres Do wordt de presentator er 'happier' van als hij naar huis mag.

Geus voelde zich vooral om de tuin geleid maar besloot zijn medespelers later in het seizoen terug te gaan pakken. De intriges blijven maar komen.

Goede zangers in Beste Zangers

Op NPO1 was het een stukje gezelliger donderdagavond: in Beste zangers brachten de deelnemers een ode aan Belle Perez. Verschillende artiesten wisten weer hoge ogen te scoren. Vooral Karsu met haar Hijo de La Luna krijgt veel positieve reacties. Ook Anneke van Giersbergen en Bökkers-zanger Hendrik-Jan worden geprezen om hun muzikale invulling van de odes.

Gemiste kans voor PSV

Donderdagavond zagen een kleine 831.000 mensen PSV gelijk spelen tegen Real Sociedad. De Eindhovenaren wisten in het in de tweede helft gelijkspel te maken in de groepsfase van de Europaleague.

In de talkshows zijn ook wat wisselingen van de wacht: Khalid & Sophie bungelen onderaan de op 25, Johnny de Mol moet de lijst met zijn HLF8 helemaal verlaten. Jinek en Op1 trokken respectievelijk 638.000 en 617.000 kijkers.

Meer over