Kijkcijfers donderdag 2 juni

De TV van gisteren: Geweldige start voor Ten Minste Houdbaar Tot

3 juni 2022 09:14 | amusement | Door Judith Regeling

© Ruud Baan
Nederland heeft er weer een nieuwe tv-serie bij die massaal wordt omarmd. De seizoensopener van Ricky Koole's en Ruben van der Meer's serie Ten Minste Houdbaar Tot wist namelijk bijna 1,1 miljoen mensen te trekken.

De reeks is daarmee het best bekeken programma op primetime. Alleen het NOS Journaal van 20:00 uur deed het beter, die scoorde 1,5 miljoen kijkers.

Ten Minste Houdbaar Tot

In de nieuwe komische dramaserie Ten Minste Houdbaar Tot hebben hoofdkarakters Paul (Ruben van der Meer) en Anna (Ricky Koole) niet bepaald een gelukkig huwelijk. Hij stort zich op zijn promotie, zij raakt in de overgang, maar zit niet op steun te wachten. Blijkbaar zijn dit genoeg elementen voor een goede en hilarische serie, want de 1,1 miljoen kijkers smulden er gisteravond van.

The Great British Bake Off

Met 6 programma's in de top 15, waaronder twee NOS Journaals, wist NPO1 donderdag nog meer goede zaken te doen. Zo scoorde OP1 zo'n 582.000 kijkers en EenVandaag moest het doen met 693.000. Verder hield het gloednieuwe seizoen van The Great British Bake Off zo'n 603.000 mensen aan de buis gekluisterd. De kijkers daarvan kregen wel massaal één ding: honger van al die lekkernijen uit de Engelse tent.

Vandaag Inside

Verder kan Vandaag Inside ook terugkijken op een prachtige avond. Zo'n 977.000 kijkers hoorden gisteravond René van der Gijp vertellen over een bijzonder incident tijdens de dienst van de overleden Willibrord Frequin. De priester die de dienst leidde, maakte namelijk vooraf een flinke smak op het podium. "Die man stond te praten op de kansel, die wilde naar de kist toe. Die miste het afstapje. Hij maakte zo'n harde knal, ik dacht die staat niet meer op", aldus René.

Bekijk hier vooral het hele fragment terug.

Meer over