Kijkcijfers donderdag 9 september 2021

De TV van gisteren: hoge kijkcijfers voor Dit Was Het Nieuws

10 september 2021 08:48 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Elvin Boer
De donderdagavond is voor liefhebbers van lineaire tv een prima avond om thuis te blijven. Met een net begonnen seizoen Expeditie Robinson, Beste Zangers en Dit Was het Nieuws is het keuzes maken.

Vooral om half negen is het keuzestress: is het tijd om naar Expeditie Robinson, Chateau Meiland of Dit Was het Nieuws te zappen? Met ruim een miljoen kijkers schakelden de meeste mensen donderdagavond naar het experimentele seizoen van Expeditie Robinson

Lang seizoen Expeditie Robinson

Dit seizoen zijn er twee eilanden en gaan afvallers direct naar afvallerseiland. Op het eerste eiland zitten de nieuwe kandidaten, het tweede eiland is voor oud-kandidaten die een rematch willen. Ondanks de vele kijkers valt dit concept niet bij iedereen in goede aarde.

Nieuws in 'Dit Was het Nieuws'

Op hetzelfde moment dat Expeditie Robinson werd uitgezonden, was ook de tweede aflevering van Dit Was het Nieuws te zien. Ook daar zijn de nodige veranderingen: voor het eerst sinds het uitbreken van de pandemie mocht er weer publiek aanwezig zijn bij het programma. Daarnaast is Peter Pannekoek dit jaar niet te zien in de show: hij heeft het druk met de voorbereidingen voor zijn oudejaarsconference.

Zijn vervangers zijn Daniël Arends, die in 2015 al eens teamcaptain was, en Patrick Laureij. Arends vormde een team met Paul de Leeuw, die na 23 jaar eindelijk weer eens te gast was. Ruim een miljoen mensen zagen hoe dit team het opnam tegen Jan-Jaap van der Wal en Defano Holwijn.

Nieuwe villa voor Meilandjes

Ook Chateau Meiland en Beste Zangers werden veel bekeken, al tikten beide programma's net geen miljoen kijkers aan. Zo'n 978.000 zagen hoe de familie Meiland de nieuwe villa in Noordwijk tot een echt thuis maakte.

Op hetzelfde moment keken 958.000 mensen naar de ode die de beste zangers van Nederland aan Bökkers-zanger Hendrik-Jan Bökkers brachten.

Jinek best bekeken talkshow

Jinek voert de lijst van best bekeken talkshows aan. Ze wordt op de voet gevolgd door Op1. Het nieuwe praatprogramma Khalid en Sophie bungelt onderaan top 25 best bekeken programma's van donderdagavond. HLF8, de talkshow van Johnny de Mol op SBS6, haalde met 279.000 kijkers niet de Top 15.

Meer over