KIJKCIJFERS VRIJDAG 31 JANUARI 2020

De TV van gisteren: Jinek haalt hard uit naar Op1

In de strijd tussen de talkshow van Eva Jinek op RTL 4 en Op 1 van NPO 1 heeft eerstgenoemde een flink stoot uitgedeeld op de vrijdagavond.

Er keken in totaal 1.04 miljoen mensen naar Jinek, terwijl 653.000 mensen afstemden op Op 1. Echt gek is dit overigens niet, aangezien Jinek op vrijdagavond staat geprogrammeerd achter The voice of Holland, dus ze kon lekker meeliften op de kijkers die al afgestemd zijn op die talentenjacht. In de vroege avond trok De wereld draait door overigens 1.22 miljoen kijkers bij de NPO.

De Slimste Mens

De grote winnaar van de vrijdagavond is te vinden bij NPO 2. Er keken in totaal 1.72 miljoen mensen naar de finale van De Slimste Mens. En daarmee heeft het net meer kijkers dan The voice of Holland van RTL 4. Uiteraard heeft Twitterend Nederland ook weer genoten van dit seizoen, dat constant hoge kijkcijfers scoorde.

SBS 6 en verder

Voor SBS 6 was het weer een vrij onopvallende avond. Er staan twee programma's in de top 25 van de dag. Dat zijn Hart van Nederland met 494.000 kijkers en Lingo met 432.000. Op RTL 4 wist The Voice zoals gezegd net niet het best bekeken programma van de dag te worden met 1.65 miljoen kijkers. Op NPO 1 wist Flikken Maastricht ook weer boven de miljoen kijkers te trekken. Er stemden 1.19 miljoen mensen af op de serie, die al veertien seizoenen meegaat.

Op NPO 1 wist het nieuwe programma De laatste 24 uur slechts 424.000 kijkers te trekken. Daarmee sluit het programma, waarin de laatste 24 uur van Albert Verlinde werden gevolgd, de dag top 25 af.

Meer over:

Reageren