Kijkcijfers donderdag 14 juli

De TV van gisteren: Kijkers De Slimste Mens gieren om man in publiek

15 juli 2022 08:29 | amusement | Door Judith Regeling

© Still KRO-NCRV
De Slimste Mens heeft qua kijkcijfers nog altijd niets te vrezen. Zonder concurrentie van de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen was het quizprogramma weer het best bekeken programma van de avond.

Woensdagavond was dat nog een ander verhaal, toen stond het programma met 1,6 miljoen kijkers op een derde plek.

De Slimste Mens

De vierde aflevering van De Slimste Mens, die gisteravond werd bekeken door bijna 1,7 miljoen kijkers, was dan ook weer behoorlijk spraakmakend. Niet alleen treurden vele kijkers op Twitter namelijk om het verlies van 'original' Thomas van Groningen, ook spotten ze weer de fanatieke fan van de show in het publiek: Ramon Wiendels! Hij is volgens eigen zeggen al bij meer dan 900 shows geweest en kon dus ook dit seizoen niet ontbreken. Dit tot grote hilariteit van het Twitterend publiek dat het haast over niets anders kon hebben.

B&B Vol Liefde

Ramon mocht dan gisteravond de blikvanger zijn voor NPO2, B&B Vol Liefde-deelnemer Richard deed daar voor RTL4 niet aan onder. Ruim 864.000 kijkers zagen hoe hij in de vierde aflevering van het realityprogramma de koe bij de horens vatte en zijn 'date' Simone een flinke smakkerd gaf. Volgens Simone kwam dat niet uit de lucht vallen. "Er was gisteren wel iets ontstaan, dus dit was de eerste zoen", vertelde ze stralend. Wie weet waar dat dus nog toe leidt.

Ten Minste Houdbaar Tot

Toch is er ook minder goed nieuws. De serie Ten Minste Houdbaar Tot zakt door de nieuwe zomerprogrammering namelijk steeds meer weg: waar het programma vorige week nog 851.000 kijkers geboeid hield, kwam het programma gisteravond niet verder dan 623.000 kijkers en een veertiende plek in de ranglijst. Gelukkig blijven de mensen wel fan.

Talkshows

Door deze zonnige programmering, die ook nog werd aangevuld met een nieuwe aflevering van Ik Weet Er Alles Van VIPS (804.000), zou je bijna vergeten dat er ook nog talkshows zijn. Letterlijk vergeten, want waar Renze aan het begin van zijn periode nog de 682.000 kijkers aantikte, bleek hij steken op: 580.000 kijkers.

Op1 deed het daarentegen iets beter. Presentatoren Hugo Logtenberg en Amber Kortzorg trokken live vanuit de Rotterdamse haven en met gasten als Dilan Yesilgoz, Ahmed Aboutaleb en Andy Kraag 601.000 kijkers naar zich toe.

Meer over