Kijkcijfers donderdag 28 oktober 2021

De TV van gisteren: Kijkers tot tranen geroerd in slotaflevering Beste Zangers

29 oktober 2021 08:49 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Still uit Beste Zangers
Tot groot verdriet van veel kijkers zit het meest recente seizoen van Beste Zangers er weer op. Maar dat is niet de voornaamste reden dat kijkers een traan moesten laten.

In de laatste aflevering van Beste Zangers op NPO 1 wordt geen ode gebracht aan één van de deelnemers. De vocalisten kiezen voor deze laatste show een collega met wie zij een duet zingen. 

Een duet dat daar met kop en schouders bovenuit stak, is Je Suis Malade door Karsu en Belle Perez. De zangeressen vertolken een emotioneel nummer in het Frans dat Karsu deels in het Turks liet vertalen.

Karsu en Belle Perez in Beste Zangers

Het is ook zeker persoonlijk, vertelt Karsu, die het nummer door een vriendin liet bewerken: "Ik heb heel donkere en zwarte dagen gekend. Zij heeft geluisterd en al mijn gevoelens op papier gezet. En toen heb ik Belle benaderd. Ik dacht: als ik iemand mag kiezen, dan wil ik het met Belle doen."

Wietze de Jager emotioneel in Expeditie Robinson

De donderdagavond betekent natuurlijk ook een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. Samen met JayJay Boske heeft radio-dj Wietze de Jager een intiem onderonsje. De twee bespreken hoeveel ze eigenlijk van elkaar weten dankzij het survivalprogramma.

Bij De Jager levert dat tranen van geluk op, zegt hij. "Als ik thuis kom, staat ze te wachten. [...] Ik realiseer me gewoon wat voor mooi leven ik heb in Nederland, dat merk je pas als je hier zit. [...] Als je eruit bent denk ik: wat hou ik veel van die kleintjes, en ook mijn vrouw."

Meer over