De kijkcijfers van zaterdag 8 mei

De TV van gisteren: Lego Masters eindigt in stijl

9 mei 2021 09:14 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© RTL
De finale van Lego Masters op RTL 4 was het best bekeken programma van de zaterdagavond. NPO 1 scoorde met Ik Vertrek: even weg.
Lego Masters trok 1.48 miljoen kijkers, wat best prima is, maar geen absoluut record voor de legobouwers. Al met al zal de programmaleiding van RTL wel met groot plezier terugkijken op het programma, want het domineerde wekenlang de kijkcijferlijst. Op Twitter werd overigens weer gretig meegeleefd met het programma.

Amusement op NPO 1

NPO 1 voorziet de kijker uiteraard ook van de nodige entertainment op de zaterdagavond. Sinds enkele weken scoort het met een spin-off van Ik Vertrek, namelijk Ik vertrek: even weg. Dat was deze week na Lego Masters het best bekeken programma van de zaterdagavond; er keken 1.34 miljoen mensen. Fans van het Songfestival konden daarna blijven zitten, want Beste Zangers - Songfestival stond geprogrammeerd. Dat liedjesfestijn trok 1.26 miljoen lieden.

SBS 6 doet ook mee

Waar SBS 6 het vaak lastig heeft in de kijkcijferlijsten, heeft het nu best een prima zaterdagavond gedraaid. Het kan uiteraard niet tippen aan het NPO- en RTL-geweld, maar toch heeft de zender enkele titels relatief prominent in de lijst staan. De Radio 10 Songfestivalquiz pakte 560.000 kijkers mee, terwijl De Grote Tuinverbouwing 461.000 mensen wist te boeien. De Beste Liedjes van het Songfestival trok daarnaast 458.000 kijkers.

De samenvattingen van de Eredivisie werden bekeken door 914.000 mensen en de kwalificatie van de Formule 1 door 826.000.

Meer over