Kijkcijfers woensdag 12 oktober

De TV van gisteren: Linda Hakeboom steelt de harten in Het Perfecte Plaatje

13 oktober 2022 07:45 | amusement | Door Judith Regeling

© William Rutten
Het zevende seizoen van Het Perfecte Plaatje ging gisteravond - onder het toeziend oog van 1 miljoen kijkers - van start. Lang de tijd om te wennen hebben de mensen thuis niet nodig: ze roepen Linda Hakeboom nu al uit tot de winnares van 2022.

Of de documentairemaakster dat ook daadwerkelijk wordt, is nog even de vraag. De finale is pas op 21 december.

Lees ook: Linda Hakeboom doet mee aan Het Perfecte Plaatje: 'Krijg het flink voor m'n kiezen' 

Het Perfecte Plaatje

Met het extra zomerseizoen nog op ons netvlies ging gisteravond weer een gloednieuw seizoen van Het Perfecte Plaatje van start. Ditmaal met BN'ers als Linda Hakeboom, Edwin Jonker, Trijntje Oosterhuis en Geraldine Kemper. Voor documentairemaakster Linda was er duidelijk nog geen reden voor paniek in deze seizoensstart. Na een prachtige foto van haar concurrent Edwin en vervolgens een splashkiekje met knikkers wist zij zowel de juryleden als de mensen thuis te overtuigen. En hoe: ze pakte direct een vrijstelling voor volgende week!

Restaurant Misverstand

Over comebacks gesproken, ook Johnny de Mol was gisteravond na maanden radiostilte weer op tv te zien. Op SBS6 ging namelijk het derde seizoen van Restaurant Misverstand van start. En dat liet de 537.000 kijkers duidelijk niet onberoerd. Bij veel mensen riepen de vijftigers en zestigers met verschillende soorten dementie, zoals de ziekte van Alzheimer en vasculaire dementie, veel herinneringen op aan mensen uit hun omgeving.

Blind Getekend

Naast comebacks was het ook tijd voor nieuwe programma's. Op NPO3 debuteerde EO-presentator Rachel Rosier met Blind Getekend, een programma waarin zes onbekende kandidaten worden gevolgd die - in stijl van Kopen Zonder Kijken - de kans krijgen om een totaal ander vak te gaan beoefenen zonder dat ze van tevoren weten waar ze terechtkomen. Uiteindelijk stemden 101.000 kijkers erop af. Niet veel, maar de reacties waren wel lovend. Voor veel van hen smaakt het zelfs naar meer, zo blijkt uit de reacties op Twitter.

Napoli - Ajax

Al die nieuwe programma's en seizoenen van bekende titels zijn leuk, maar het opboksen tegen Ajax in de Champions League? Dat is een wedstrijd die weinig mensen kunnen winnen (met 1,3 miljoen kijkers). Althans op tv dan, want Napoli bewees gisteravond wel te weten hoe ze dit op het veld moeten aanpakken. Ditmaal won de Italiaanse club met 4-2. Gelukkig was Ajax-bondscoach Alfred Schreuder achteraf niet ontevreden. "Ik denk dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. Dat klinkt misschien gek als je met 4-2 verliest, maar deze tegenstander is gewoon heel goed." 

Meer over