Kijkcijfers donderdag 16 december 2021

De TV van gisteren: Nieuw seizoen De Slimste Mens blijft mateloos populair

17 december 2021 08:51 | amusement | Door Ingelise De Vries

© KRONCRV
Het nieuwe seizoen van De Slimste Mens is wederom mateloos populair. Ook aflevering vier van de kennisquiz scoort hoog in de kijkcijferlijsten. Alleen het NOS Journaal trok meer kijkers. Let op: in dit artikel staan spoilers.

In De Slimste Mens was schrijver Henk van Straten gisteren de nieuwe uitdager. Hij neemt het op tegen parlementair verslaggever Marieke Smits en acteur Jacob Derwig.

De Slimste Mens scoort flink

Van Straten heeft zijn algemene kennis flink weten te bewijzen: 1,8 miljoen kijkers zagen hoe het hem lukte Smits uit het spel te werken. Vanavond neemt hij het wederom op tegen Derwig en is cabaretier Remy Evers de nieuwe uitdager.

Karin uit Ik Vertrek nu echt vertrokken

Lijnrecht tegenover De Slimste Mens stond donderdagavond Ik Vertrek gepland. Dit keer geen spannende avonturen die in het water dreigen te vallen maar een terugblik. Onder andere met de Scheetjes.

De familie vertrok in 2015 naar Bonaire om daar een minigolfbaan te openen. Niet alleen de baan werd een succes, ook de familie vergaarde een hoop populariteit bij de kijkers. De Scheetjes kregen zelfs een eigen realityprogramma.

Het programma is net als het huwelijk ten einde. Op Bonaire blikt Hans terug op het Ik Vertrek-avontuur. Een geëmotioneerde Hans hoopt dat Karin toch weer terug komt, al is er momenteel geen contact tussen de twee.

Ontknoping Expeditie Robinson nadert

Met na gisteravond 32 afleveringen van het meest recente seizoen Expeditie Robinson op de teller, nadert de ontknoping toch eindelijk. Yuki Kempees, Do, Anouk Maas en JayJay Boske strijden om een plek in de finale.

De eerste proef blijkt al niet makkelijk: er moet een puzzel met ontbrekende stukken worden gemaakt. De puzzelstukken moeten bij platformen in het water worden gevonden, een flink fysieke uitdaging.

Do wint de uitdaging, wat betekent dat Yuki, Anouk en JayJay de laatste proef moeten doen: zo lang mogelijk aan een paal hangen. 1,4 miljoen mensen zien hoe het lukt Anouk om de twee mannen te verslaan, wat haar de vierde finalist maakt. Ze neemt het op tegen Britte Lagcher en Robbert Rodenburg.

Meer over