Kijkcijfers zaterdag 27 november 2021

De TV van gisteren: NPO 1 onbetwiste leider zaterdagavond

28 november 2021 09:01 | amusement | Door Merlin Everts

© Wessel de Groot

De NPO kan voldaan wakker worden vandaag, want de programma’s van de Publieke Omroep scoorden gisteravond keer op keer met een miljoenenpubliek. Met Even tot hier weer als topper van de amusementprogramma's.

Met maar liefst zeven van hun programma’s in de dag top 10, mag NPO1 trots zijn op zichzelf. Dat daar gemiddeld flink wat nieuwsprogramma’s tussen zitten, is gebruikelijk, maar kijkcijferkanon Even tot hier staat - achter het achtuurjournaal- te pronken op nummer 2 met maar liefst 1,8 miljoen kijkers. Direct gevolgd door Mindf*ck met 1,5 miljoen.

Chantal’s Pyjama Party

Het zijn natuurlijk prachtcijfers, maar hoogstwaarschijnlijk zijn redelijk wat huishoudens tijdens de druilerige zaterdag voor een film op Netflix e.d. gegaan, dan voor een show op de lineaire tv, want bijna elk programma heeft kijkers moeten inleveren. Zo ook bovengenoemde titels. Chantal’s Pyjama Party had vorige week nog een miljoenen publiek, waar dit er gisteren ‘slechts’ 877.000 zijn. En ook Sterren op het doek en Postcode Loterij een tegen 50 hebben allebei meer dan 100.000 kijkers moeten missen. Het Sinterklaasjournaal zelfs 300.000 kijkertjes. 

 

Sport

Ook populair waren gisteren de sportuitzendingen van de verzette voetbalwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Tsjechië, de wereldbeker shorttrack, alle voetbaluitzendingen en analyses. Ook weer allemaal op NPO1.