Kijkcijfers maandag 23 maart 2020

De TV van gisteren: Weer kijkcijferrecord voor De Wereld Draait Door

24 Maart 2020 08:57 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot DWDD
Het begin van de laatste week van De wereld draait door leverde alweer een record op. Maandag keken 4,6 miljoen mensen naar Matthijs van Nieuwkerk. 

Het vorige record dateerde van 17 maart, toen keken 3,9 miljoen. Die DWDD volgde na de speech van Mark Rutte, deze kwam na een persconferentie van het kabinet waarin weer nieuwe maatregelen werden aangekondigd. Omdat die persconferentie uitliep, was er slechts 20 minuten zendtijd over voor De wereld draait door, maar daar zaten wel een paar zeer bijzondere minuten tussen. 

Chateau Meiland

De meeste mensen keken maandag naar de persconferentie van het kabinet, die (met alle zenders opgeteld) 7,6 miljoen mensen richting de televisie trok. Alle andere actualiteitenprogramma's trokken ook massa's kijkers. Spoorloos had de warme belangstelling van 2,3 miljoen mensen terwijl Radar er 2,2 miljoen had. Ook de terugkeer van Chateau Meiland op SBS 6 ging niet onopgemerkt voorbij. 1,3 miljoen mensen zagen Martien Meiland en zijn gezin op vakantie gaan. 

Veronica Inside

De late talkshows gaan natuurlijk alleen maar over het coronavirus en daarbij trekt Op1 dagelijks veel meer kijkers dan Jinek. Maandag keken 854.000 mensen naar Eva terwijl het Op1-duo Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven 1,5 miljoen kijkers mocht verwelkomen. Veronica Inside had 588.000 kijkers. En dat is keurig, in dit voetballoze tijdperk. 

Meer over