De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival

Onder meer een folkband uit Georgië, een zoetgevooisde ruwe bolster uit Noorwegen en een Oostenrijkse vrouw met baard strijden om een finaleplek.

De Oostenrijkse was onlangs al te zien in Life 4 You. Daar vertelde deze Conchita Wurst (echte naam Thomas Neuwirth) dat zijn/haar uiterlijk vooral een statement is. "Ik had het moeilijk als tiener, en besloot na een aantal jaren dat ik wél een goed leven verdiende. Precies zoals ik het wilde. Daarom verzon ik de ‘vrouw met baard’.”

Kanshebbers

Naast de Oostenrijkse inzending zijn er volgens kenners nog een paar favorieten. Vooral de Israëlische Mei Finegold en de Noorse
Carl Espen worden hoog aangeslagen. In totaal doen er dit jaar 37 landen mee, vijf minder dan gemiddeld. ­Kroatië, Servië, ­Bulgarije en Bosnië slaan over wegens geldgebrek, evenals Cyprus.

Finaleplek kopen

De vijf landen die het meeste aan het festival bijdragen (Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Italië) zitten automatisch in de finale, net als gastland Denemarken.

Schema

Als je bang bent door de bomen het bos niet meer te zien: hier vind je een schema met alle acts op een rijtje. Je kunt punten geven aan jouw favoriet en daarmee overzichtelijk houden wie er volgens jou kans maken op een finaleplaats.

Deze tweede halve finale wordt uitgezonden op donderdag 8 mei om 21:00 uur op Nederland 1.

Ilse DeLange en Waylon verkregen dinsdag in de halve finale een ticket voor de finale van aanstaande zaterdag.

Reageren