Een fooi

De Veerkampjes kregen maar 500 euro per dag

5 januari 2022 15:46 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Waar de familie Meiland binnenloopt dankzij hun realityserie, moest de familie Veerkamp het met een fooi doen. Hanny Veerkamp vertelt in Story dat ze slechts 500 euro per dag kregen van Talpa.

Dat bedrag was ook nog bruto waardoor de familie ook nog een flink bedrag aan de belastingdienst moest overdragen. Bovendien moesten Hanny en haar man dat geld ook nog delen met oma Veerkamp. Ter vergelijking: de familie Meiland vangt 50.000 euro per aflevering.

De Veerkampjes

De Veerkampjes was een realityserie die voortkwam uit Man Bijt Hond waarin Hanny, haar man Ton en oma Veerkamp, die steevast gekleed ging in een kek panterprintje, een tijdlang furore maakten. De realitysoap De Veerkampjes trok wel veel minder kijkers dan Chateau Meiland. Hanny en co. hielden het dan ook maar een jaar uit op SBS 6. 

Te laag bedrag

Hanny wijt het lage salaris aan haar eigen matige onderhandelingskwaliteiten. Ze wilde zakelijk alles zelf regelen en ging akkoord met een veel te laag bedrag. "Het was geen vetpot en een lachertje vergeleken met de miljoenen die de Meilandjes nu krijgen. Sterker nog, als Ton het werk bij de taxicentrale dat hij voor de opnames heeft laten liggen gewoon had gedaan, dan hadden we meer verdiend."

Meer over