Eerste seizoen

De Verraders België binnenkort ook in Nederland te zien

17 juni 2022 15:43 | amusement | Door Esther Hut

© VTM

Nederland had de primeur van De Verraders en dat was zo’n succes dat het format ook naar België werd gehaald. En laat dat seizoen nou binnenkort ook in Nederland te zien zijn.

 

Het principe is in België precies hetzelfde als bij ons. Ook daar wagen 18 bekende Vlamingen zich aan het psychologische spel en worden er steeds kandidaten vermoord of verbannen en strijden ze om zoveel mogelijk zilver binnen te halen. De presentatie is in handen van Staf Coppens.

Kijker wint zilver

Enige verschil is dat de zilverschat dat bij elkaar verdiend is niet naar een van de kandidaten gaat, maar naar een kijker thuis. De kijker die, elke week, het best kan inschatten wie vermoord en wie verbannen zal worden wint de zilverstaven en dus een flinke geldprijs.

Toch zit er een klein Nederlands tintje aan de Belgische versie. De Verraders België is namelijk opgenomen in kasteel Erenstein in Kerkrade.

Kandidaten

De kandidaten die meedoen aan De Verraders België zijn: Basketbalspeelster Ann Wauters, Model Astrid Coppens, Zanger Bart Kaëll, Bioloog Dirk Draulans, Chocolatier Dominique Persoone, Journalist Hannelore Simoens, Ontwerpster Inge Onsea, Acteur Issam Dakka, Influencer Jamie-Lee Six, Actrice Kim Van Oncen.

Ook doen Televisiekok Loïc Van Impe, Radiopresentatrice Maureen Vanherberghen, Veldrijder Niels Albert, Actrice Nora Dari, Televisiegezicht Sieg De Doncker, Strafpleiter Walter Damen, Roeier Ward Lemmelijn en Zangeres Wendy Van Wanten mee aan het programma.

De Verraders België is vanaf 9 juli te zien op Videoland.

Meer over