Echt wel!

Drie redenen waarom De Verraders met onbekende spelers beter is dan met BN'ers

3 mei 2024 10:00 | amusement | Door Kirsten Keerssemeeckers

© Tom Cornelissen

De finale van De Verraders belooft zinderend te worden. Voor het eerst deden geen BN’ers maar onbekende deelnemers mee. Drie redenen waarom dit juist daarom het leukste seizoen tot nu toe was.

1. Fanatieke fans

De 22 deelnemers die aan de start van dit seizoen staan, zijn stuk voor stuk grote fans van het programma. Ze weten wat hen te wachten staat, kennen de spelregels en zijn enorm gemotiveerd om hun deelname tot een succes te maken. Je krijgt tenslotte maar één keer zo’n kans. Daardoor gaan ze allemaal met gestrekt been het spel in.

Psycholoog Vincent verzint een ander beroep om zich minder verdacht te maken, gymtrainer Tristan maakt een sport van mensen tegen elkaar opzetten en Ebru zet met liefde haar onschuldige grote ogen in om betrouwbaar over te komen. Publiekslieveling Jannie krijgt zelfs iedereen gek door als kleurencoach mensen te ontleden.

2. Een onverwachte twist

In het begin lijkt het lastig om 22 onbekende mensen uit elkaar te houden, maar in de eerste aflevering vallen er in het eerste kwartier al vier mensen af. Denken de kijkers. Want wat schetst ieders verbazing: Alex, Bep, Jill en Mohamed komen een paar afleveringen later terug tijdens een spannende opdracht in een kasteel.

Alle vier krijgen ze een envelop met daarop hun rol: Getrouwe of Verrader. De kijker thuis ziet meteen dat ze alle vier Getrouwen zijn, maar de andere kandidaten blijven lang in het ongewisse of er mogelijk een nieuwe Verrader bij is gekomen. Dat zorgt voor chaos en nieuwe theorieën.

3. Druk met het spel

Hoewel de kandidaten uitermate fanatiek zijn en halverwege de reeks eindelijk vat krijgen op de Verraders, wil het met de te winnen zilverstaven maar niet vlotten. Iedereen is zo druk met Verraders ontmaskeren en zelf verdacht doen, dat de opdrachten geregeld in het water vallen. Een enorme zak zilver zal de winnaar na deze aflevering hierdoor niet mee naar huis nemen. Maar een onvergetelijke ervaring rijker: dat is die zeker wel.

De finale van De Verraders is op vrijdag 3 mei vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over