Op een rijtje

De verschillen tussen All Together Now en It Takes 2

3 mei 2019 12:05 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten / RTL

Twee commerciële zenders zenden vanaf vrijdag tegelijkertijd een zangshow uit op hetzelfde tijdstip. Waarin verschillen All together now en It takes 2 van elkaar? Een korte kijkwijzer.

Mediakenners noemen het al een oorlog: SBS6 en RTL4 strijden met deze muziekprogramma’s als vanouds om de gunst van de kijker. Welke show de hoogste ogen gooit, dat is de hamvraag.

BN'ers of gewone mensen?

In All together now treden een of meerdere zangers op voor honderd kritische muziekprofessionals. De kandidaten moeten proberen zoveel mogelijk van die honderd musici op te laten staan en mee te laten zingen. Degene die de meeste muzikanten meekrijgt is de winnaar van die aflevering. Wilt u liever BN’ers zien optreden? In It takes 2 gaan zij het podium op om te zingen, bijgestaan door coaches Waylon, Trijntje Oosterhuis en Marcel Veenendaal (Di-rect). Dit jaar doen onder meer presentator Jan Joost van Gangelen en actrice Loes Haverkort mee.

Winston of Chantal?

De presentatie van It takes 2 is in handen van Winston Gerschtanowitz en Gordon; de jury bestaat uit Gerard Ekdom, Edsilia Rombley en Ronnie Flex. In All together now moet u het doen met slechts twee bekende gezichten: die van Chantal Janzen en Jamai Loman.

Gordon?

De laatste tijd zijn er heel wat sterren – en ook programma’s – van RTL 4 naar SBS 6 verhuisd. Voorheen was It takes 2 op RTL 4 te zien; eerdere winnaars zijn Jan Versteegh en Bibi Breijman. Gordon was in de eerste reeks te zien als copresentator, in de jaren erna maakte hij deel uit van de jury. Zal de overstap van Gordon SBS 6 een mooi aantal kijkers bezorgen?

All together now | RTL 4 | 20.30 uur/It takes 2 vrijdag 20.30 SBS 6 uur

Meer over