Op mollenjacht

De finalisten van Wie Is de Mol? 2023 onder de loep

4 maart 2023 22:00 | amusement | Door Judith Regeling

© AVROTROS
De ontknoping van Wie Is de Mol? 2023 nadert, maar wie is nu eigenlijk de grote bedrieger? Wij nemen finalisten Jurre Geluk, Daniël Verlaan en Ranomi Kromowidjojo nog eenmaal onder de loep.

Wil je geen hints missen? Lees dan hier ons complete overzicht! 

Jurre Geluk

Hoewel Jurre Geluk aan het begin van Wie Is de Mol? 2023 nog weinig op de verdachtenlijstjes van de kijkers te vinden was, is dat met de finale in zicht anders. Hij is momenteel zelfs de meest verdachte deelnemers. En dat is niet voor niets. Hij creëert chaos op de juiste momenten, gaat altijd voor jokers in plaats van geld en heeft behoorlijk wat geluk gehad.

Jurre Geluk
Jurre Geluk

De belangrijkste hints naar Jurre:

  • De nummer vier

Als je dit seizoen van Wie Is de Mol? goed hebt opgelet, is het je vast opgevallen dat er iets is met het cijfer 'vier'. De afgelopen weken kreeg steeds de vierde kandidaat het rode scherm. Nu valt deze theorie nog aan meerdere kandidaten te linken, maar dus ook aan Jurre Geluk. Want waar denk je aan bij 'vier'? Juist, een klavertje vier en dus aan geluk.

  • Over geluk gesproken

In de eerste aflevering van Wie Is de Mol? moest de dirigent vijf koorleden uitkiezen waarvan hij het vermoeden had dat die er niet bij hoorden. Hij hoopte hierbij op 'een beetje geluk'. Jurre Geluk misschien?

  • De badeendjes

Net als het cijfer 'vier' waren er dit seizoen ook meerdere malen badeendje te zien, zoals in de onthulling van de kandidaten en meerdere uitzendingen. Nu zou dit een briljante hint kunnen zijn naar Jurre Geluk. In de talkshow De Wereld Draait Door zaten ook zes jaar lang badeendjes in het decor verstopt. Daar moet Jurre als vaste gast alles van weten.

Ranomi Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjo kunnen we wel omschrijven als de 'stille kracht' van de groep. Ze was dit seizoen niet enorm veel in beeld, had weinig opvallende acties en ook haar medekandidaten Jurre en Daniël gaan er niet vanuit dat zij de Mol is. Toch kan dat ook een tactiek zijn. Hebben we het stiekem gewoon allemaal gemist? Deze onderstaande hints pleiten wel naar haar dubbelspel. 

Ranomi Kromowidjojo
Ranomi Kromowidjojo

De belangrijkste hints naar Ranomi Kromowidjojo

  • Opvallende kleuren

De kleuren van de vlag van Zuid-Afrika zijn rood, geel, groen, blauw en zwart Opvallend of niet zijn dit nu juist ook de kleuren van de ringen van de Olympische Spelen, waar deze oud-zwemster tot wel vier keer aan mee heeft gedaan. 

  • Het getal vier

Het getal vier valt- zoals we net al zeiden - niet alleen te linken aan Jurre Geluk, want het zou zomaar ook een hint kunnen zijn naar Ranomi Kromowidjojo. Niet alleen deed ze vier keer mee aan de Olympische Spelen, maar ook pakte zij als vierde de telefoon op in de allereerste aflevering. Hoorde zij toen voor het eerst over haar nieuwe rol in het spel? 

  • De rekensom

In de tweede opdracht van de zevende aflevering konden de kandidaten maar liefst 1935 euro verdienen. Dat bedrag is gek. Het is immers geen rond getal en lijkt nergens op te slaan. Althans, voor zover wij weten. Het is echter wel opvallend dat als je 1+9+3+5 optelt, je achttien krijgt. De achttiende letter van het alfabet is de R... van Ranomi natuurlijk.

Daniël Verlaan

Hij is slim en een tikkeltje sluw. Hij weet precies op welke plek hij altijd wil staan in de diverse opdrachten en was er al die tijd van verzekerd dat hij de finale zou halen. Verder denken ook zijn medekandidaten dat hij de dubbelrol van dit seizoen op zijn naam kan schrijven. Maar is dat ook zo? Is deze techjournalist echt de bedrieger die we al weken zoeken? Het zou zomaar kunnen, want Daniël Verlaan had dit seizoen behoorlijk wat opvallende acties.

Daniël Verlaan
Daniël Verlaan

De belangrijkste hints naar Daniël Verlaan

  • Hackerstermen

Daniël Verlaan is dit seizoen niet zozeer verdacht vanwege zijn eigen acties, maar wel vanwege alle symbolen, termen en titels die zijn langsgekomen, zowel in de afleveringen als in het Molboekje van dit jaar. In die laatste stonden bijvoorbeeld al hackerstermen als 'Pokerface hack', 'elephant hack' en 'shark jack'. Ook het badeendje is hier een voorbeeld van: 'Rubberen duck debugging' is een term is voor programmeurs.

  • De mysterieuze schim

Sommige kijkers pluizen de afleveringen van Wie Is de Mol? 2023 altijd tot op de bodem uit. Dat is maar goed ook, want het is hen opgevallen dat er in het afvallershotel - waar Sarah Janneh in de eerste aflevering naartoe werd gestuurd - iemand bij het kampvuur zat. Dit kan gewoon een vreemdeling zijn die daar op dat moment net even zat te genieten van het vuur, maar het toeval wil dat deze man in een zwarte hoodie wel wat weg heeft van Daniël Verlaan

  • Het telefoonnummer

Het telefoonnummer dat in de zevende aflevering aan bod kwam, valt ook op. Als je alle cijfers optelt, krijg je: 081+850+88+83 met als antwoord 1102. En laat Daniël Verlaan nu jarig zijn op 11 februari. Dat kan toch haast geen toeval zijn?

De finale van Wie Is de Mol? 2023 is op 11 maart om 20:30 uur live te zien bij AVROTROS op NPO2.

Meer over