Top 5

De 5 leukste familiekerstfilms

22 December 2018 11:00 | amusement | Door Televizier

© NBC | Merry Madagascar
Kerst is bij uitstek het moment om met de hele familie op de bank te kruipen en een film te kijken. Met deze lijst zit je goed bij de kids - en kan je zelf stiekem ook meegenieten.

Home Alone

Oké, we geven het toe: deze tip is een beetje cliché. Maar de film is gewoon steengoed, dus mag geen enkel kind opgroeien zonder de perikelen van Kevin te hebben gezien. De eerste of de tweede film, het maakt allemaal niet uit. Zonder het dramatische 'Kevin!' en een sentimenteel kerstboom-moment is Kerstmis gewoon niet hetzelfde. 


The Christmas Chronicles

De regisseur van bovenstaande topper, Chris Columbus, heeft nog wel meer kerstfilms gemaakt. The Christmas Chronicles is z'n nieuwste. Dit keer weer twee kinderen die alleen thuis zijn met kerst: Kate en haar tienerbroer Teddy. Ze besluiten de kerstman te filmen, maar dan kapen ze per ongeluk zijn slee en loopt alles volledig in de soep. Lekker modern, met vaart en een vleugje kerstmagie.Merry Madagascar

Meer dan een kerstfilm kun je deze speciale aflevering van de Madagascar-reeks een kerstsnack noemen: ideaal voor kijkers met een korte aandachtsboog. In deze kersteditie crasht de Kerstman op het eiland en lijdt hij daarna aan geheugenverlies. Alex, Marty, Melman en Gloria besluiten hem te helpen om alle cadeautjes te bezorgen. De aflevering maakt deel uit van een speciale feestdagenserie dus je kijkt gewoon door als je er geen genoeg van krijgt. 


The Muppet Christmas Carol

Weer zo'n remake van Charles Dickens A Christmas Carol, maar dan met Michael Caine als Scrooge en de muppets als de rest. Gizzo en Rizzo the Rat vertellen het klassieke kerstverhaal over de drie levensbeterende geesten en Kermit, Miss Piggy en de andere muppets zorgen voor een hoop gezelligheid en leuke muziek. Een feestje voor het hele gezin. 

 
 

The Polar Express

Stel: je ligt in bed op kerstavond, je hoort ineens het geluid van een trein en als je gaat kijken, vraagt de machinist of je meegaat op avontuur. Het overkomt de jongen uit The Polar Express, die vervolgens wordt meegesleurd in een fantastische reis naar de Noordpool. En dan allemaal met de stem van Tom Hanks. Dat is toch de droom van elk kind?


Beschikbaar on demand:
Home Alone 1 & 2 - Pathé Thuis & iTunes
The Christmas Chronicles - Netflix
Merry Madagascar - Netflix
The Polar Express - Pathé Thuis & iTunes

Op tv:
Home Alone 1 - op 24/12 om 20:30 uur bij SBS 6
Home Alone 2 - op 25/12 om 20:30 uur bij SBS 6
Home Alone 1 & 2 - op 26/12 om 16:05 uur en 18:05 uur bij Net 5

Meer over