De Zweefmeter

Ook De Vooravond heeft een kieswijzer: De Zweefmeter

1 maart 2021 15:14 | amusement | Door Irma Tomas

© BNNVARA
Na Zondag met Lubach presenteert ook De vooravond haar eigen kieswijzer. De app heeft de mooie naam De Zweefmeter mee gekregen. 

Zoals de naam al zegt, is deze app speciaal bedoeld als helpende hand voor zwevende kiezers, mensen die nog geen idee hebben op wie ze op 17 maart moeten stemmen. 

Papieren vliegtuig

Tot en met vrijdag 12 maart, legt De Zweefmeter iedere werkdag drie stellingen voor over een specifiek thema. Onder meer de zorg, de woningmarkt, het onderwijs en armoede komen aan bod. Vanuit de persoonlijke input vouwt de app een papieren vliegtuigje.

Minder zweven

Naarmate er meer stellingen zijn ingevuld, krijgt het vliegtuigje meer richting en zorgt de app dat de gebruiker steeds minder gaat zweven. Uiteindelijk landt het vliegtuigje in het politieke veld, dicht bij de politieke partijen die bij de gebruiker passen. 

Floortje Dessing

In iedere uitzending van De vooravond helpen BN'ers bij de keuze. O.a. Floortje Dessing en Sinan Can introduceren dagelijks de stelling van de dag. De Zweefmeter is gratis te downloaden via de Playstore of de Appstore. 

De Vooravond is iedere werkdag te zien om 19.00 uur op NPO 1

Meer over